Publicat el 25/04/2016

Els municipis d’Argentona i Òrrius han recuperat la xarxa d’infància i adolescència (XIARÓ), un espai d´intercanvi d’experiències i de posada en comú dels professionals dels àmbits d’educació, joventut, seguretat i serveis socials. Aquest espai pretén fomentar el treball de manera coordinada i interdisciplinària de diversos assumptes relacionats amb aquests col·lectius d´infants i adolescents.

Fa alguns dies es va celebrar la primera reunió amb representants de les escoles, l’institut, el centre de salut, policia local, casals de Joves, escoles bressol, entre d’altres estaments, i es van plantejar diverses qüestions al voltant de la prevenció de les drogodependències, la promoció de les habilitats parentals o la millora dels canals de comunicació entre els diversos serveis.

Aquesta iniciativa ja s’havia dut a terme anys enrere sota el nom de xarxa Xairadó. 

Entre els principals objectius  es troben planificar i realitzar projectes comunitaris de prevenció i/o intervenció en l´àmbit de la infància en risc social. També es pretén  treballar amb les famílies  per tal de poder millorar l´eficàcia de la intervenció i implicar a tots els serveis que treballin amb la família. En aquestes es preveu treballar projectes comunitaris, proposar els casos susceptibles de ser treballats en xarxa i valorar el seu funcionament.

Deixa un comentari