Publicat el 21/02/2020

L’acte forma part de les activitats de la Mobile Week a Mataró, que continuen durant la propera setmana

La presentació de la Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida del TecnoCampus va servir per presentar els actes de la Mobile Week a Mataró, una iniciativa de l’Ajuntament de Mataró que continuarà els propers dies gràcies a la implicació d’agents com el Consorci Sanitari del Maresme, l’associació empresarial GENTIC o el propi TecnoCampus, a més del setmanari mataroní Capgròs, que ha actuat com a mitjà partner de la iniciativa.

L’acte celebrat el dijous 20, a la sala d’actes de la Fundació Iluro va reunir un centenar de persones i va ser presentat pel periodista Vern Bueno. La directora de la nova Càtedra, Esther Cabrera, va explicar-ne els principals eixos d’actuació, que es basen en la formació, la recerca i la divulgació del coneixement necessari perquè la vellesa sigui una etapa plena on les persones puguin dur a terme una vida independent.

La conferenciant, Carme Torras, va explicar en aquets sentit les investigacions de l’Institut de Robòtica i Informàtica industrial, que permetran els propers anys que algunes tasques es puguin dur a terme amb robots (des de fer llits fins a plegar roba, o fins i tot donar de menjar a malalts).

El gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, va expressar el desig de reforçar la col·laboració entre institucions com el Consorci i el TecnoCampus, que es plasma tant en activitats com la Mobile Week com en la pròpia Càtedra d’Envelliment i Qualitat de Vida.

En la cloenda, l’alcalde Mataró i president del TecnoCampus, David Bote, va posar èmfasi en la temàtica d’envelliment saludable com a fil conductor de totes les activitats que s’organitzen en el marc de la Mobile Week. “Ho emmarquem en els objectius de ser una ciutat cuidadora, de tots i de tothom en qualsevol moment de la seva vida”, va apuntar.

Foto: Romuald Gallofré.

 

 

Deixa un comentari