Publicat el 16/09/2015

Mataró té a punt el dispositiu especial de mobilitat i seguretat per a la celebració el cap de setmana del 19 i 20 de setembre de la Festa al Cel, el festival aeri més important de l’Estat, que per segon any consecutiu tindrà lloc a les platges de la capital del Maresme.
La gran
Al web municipal de l’Ajuntament de Mataró (
www.mataro.cat), s’informa també de totes les afectacions al trànsit que hi haurà.
D’altra banda, el dia 20 Renfe reforçarà el servei de trens entre Barcelona i Mataró i duplicarà l’oferta de trens que habitualment hi ha en diumenge. Hi haurà un tren aproximadament cada 7 minuts entre les 8.30 i les 11.30 h , i entre les 14.30 i les 20 h, per facilitar l’arribada i la tornada esglaonades.
 
Les línies interurbanes d’autobús L554 (Argentona-Mataró) i la nova línia exprés e13 (Sabadell-Granollers-Mataró), que va començar a funcionar el 14 de setembre, reforçaran el seu servei en funció de la demanda.
 
Pel que fa el transport públic urbà, Mataró Bus modificarà completament el seu servei el diumenge 20, com ja es va fer per la Festa al Cel de l’any passat. Les línies habituals se substituiran per un servei especial i gratuït durant tota la jornada amb 3 recorreguts que facilitaran l’accés a les platges. Aquest any el servei especial s’ha reforçat i comptarà amb 12 autobusos durant tot el dia (4 per línia).
 
D’altra banda, per a aquells que optin per arribar a Mataró amb el vehicle privat, s’habilitaran cinc gran zones d’aparcament. També estaran oberts els 10 aparcaments de pagament que hi ha a la ciutat. I l’aparcament de Renfe queda reservat a les persones amb mobilitat reduïda, que també disposaran de places al tram de l’N-II. A l’aparcament de Renfe també hi haurà un estacionament especial per a bicicletes.
 
Al lateral de l’avinguda del Maresme, entre la ronda de Barceló i el carrer de Joan B. Balançó i Boter, s’habilitarà un estacionament reservat per a motocicletes.
 
La Festa al Cel implica un important esforç de suport i coordinació dels diferents cossos de seguretat i protecció civil, tant aèria com terrestre i marítima. Per aquest motiu, existeix un ampli dispositiu de seguretat perquè l’espectacle es desenvolupi en condicions òptimes, que estableix tres plans d’emergències (PAU terrestre, pla aeri i pla marítim).

Deixa un comentari