Publicat el 24/01/2016

Experts contractats per l’Ajuntament estan duent a terme els treballs de poda de tots els arbres del municipi. El mes d’octubre es va començar l’actuació a la zona del camp de futbol, per continuar pel centre del poble, baixant al Pla de l’Avellà i acabar al polígon de Santa Margarida. L’última fase de la poda inclou els parcs i zones verdes de Cabrera.

En total, es poden unes 702 unitats de diferents espècies, seguint el Pla de poda redactat per un tècnic agrícola. Aquest pla aplica criteris de sostenibilitat i racionalitat alhora que s’adequa a cada espècie i a l’àmbit on està situada. Per posar alguns exemples, als plàtans es fa poda de manteniment per minimitzar els tractaments fitosanitaris, mentre que a les palmeres se’ls netegen les fulles seques i a les moreres se les talla amb brocada llarga.

Degut al seu mal estat o al perill de caiguda, s’han hagut de tallar dues moreres i dos negundos, que seran substituïts aquest mes de febrer. Totes les restes es trituren i es porten al terreny de Santa Margarida, on es fa l’adob orgànic que s’utilitza als jardins municipals.

Deixa un comentari