Es desbloqueja l’afectació del carrer Francesc Macià de Badalona, reclamada pels veïns des de fa anys | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/07/2012

El Govern municipal i el grup de CiU acorden iniciar el procés per desafectar aquest espai i aposten per ampliar aquesta línia de treball a altres zones de la ciutat


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el diputat al Parlament de Catalunya i president del grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament d’aquesta ciutat, Ferran Falcó, han presentat l’acord a què han arribat per proposar la desafectació del carrer Francesc Macià i el tram de les illes finals de Sant Ignasi de Loiola properes a la plaça Pompeu Fabra.


El tram sud del carrer Francesc Macià i les tres illes finals de l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola han estat afectats de diverses maneres des de l’any 1953, amb els problemes que aquest fet ha comportat als veïns. Amb la desafectació es manté l’ample de via actual, de 18 metres i 12 metres respectivament, i es permet una renovació de l’edificació sense les càrregues urbanístiques anteriors.


El planejament vigent fins ara proposava una amplada de 30 metres per al tram de Francesc Macià, la qual cosa suposava que qualsevol nova construcció que s’hagués de fer havia de retirar-se 12 metres respecte a l’alineació actual.


Amb la nova proposta acordada el front desafectat tindrà, en general, una alçada màxima reguladora de planta baixa més 3 pisos i una profunditat edificable d’11 metres.


Un altre fet destacat de la modificació del PGM és la creació d’una nova plaça totalment oberta al carrer Francesc Macià a través d’un edifici porxat que es destinarà a equipaments.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el president del grup municipal de Convergència i Unió, Ferran Falcó, han destacat la importància d’aquesta mesura ja que la desafectació de Francesc Macià és una necessitat llargament reivindicada pels veïns.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que espera que amb la desafectació es puguin començar a dignificar els habitatges de la banda sud del carrer. També ha recordat que el model actualment vigent en el planejament per al carrer Francesc Macià era el mateix que s’havia dissenyat fa 60 anys i que, per tant, era necessari ordenar urbanísticament la zona, corregir aquesta situació i permetre que el carrer pugui desenvolupar-se conforme al model que li correspon actualment. 
Per la seva banda, Ferran Falcó ha recordat que la desafectació de Francesc Macià ha estat una de les seves prioritats des del principi del mandat i ha mostrat la seva satisfacció pel fet d’haver pogut arribar a un acord sobre aquesta qüestió amb el govern municipal. A més, s’ha mostrat partidari de fer altres desafectacions per desencallar la situació d’altres zones de la ciutat.

Deixa un comentari