Publicat el 12/01/2020

L’Ajuntament ha convocat la novena edició de la beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch. La beca, de caràcter biennal, dotada amb 4.000 €, té l’objectiu de fomentar la investigació sobre Vilassar de Mar i el seu entorn en tots els seus àmbits, principalment en l’aspecte de la història i de la geografia, i del patrimoni cultural i artístic

Les sol·licituds es poden presentar fins al 18 d’octubre de 2020 al registre general de l’Ajuntament adjuntant, entre d’altres documents, el currículum del sol·licitant i la memòria del projecte d’investigació en la qual s’ha de fer constar els objectius que es volen assolir, la metodologia que s’utilitzarà i les fonts i la bibliografia que es consultarà. El veredicte es farà públic com a molt tard el 30 de novembre de 2020.

Premiats en edicions anteriors

La primera edició de la beca (any 2002) va premiar el treball de Francesc Caballé, que portava per títol La formació urbana de Vilassar de Mar: de veïnat a nucli consolidat segles XVIII-XIX. La segona edició la va guanyar Joan Giménez Blasco amb el treball De la vela al vapor: els Sust, una nissaga marinera a cavall dels segles XIX i XX. El guanyador de la tercera edició va ser Lluís Parcerisas i Benedé i el seu projecte Evolució del paisatge i transformacions del territori a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt des de 1850 a l’actualitat. El premiat de la quarta edició va ser Josep Riera i Ramon, amb el projecte Creixement i complexitat. Evolució i canvis en l’estructura demogràfica de Vilassar de Mar, 1939-2007. La cinquena edició la va guanyar el Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, amb Vilassar de Mar indià. La sisena edició, Miquel Gurrera i Francesc Busquets, amb el projecte titulat Vida i mort a l’entorn de la Via Augusta al seu pas per Vilassar de Mar. La setena edició la va guanyar Lacol, cooperativa d’arquitectes, amb el projecte titulat Vilassar de Mar fabril. La vuitena edició la va guanyar Jordi Casanovas i Alexis Serrano amb el projecte Vilassar de Mar, una història americana. Societat i economia a cavall del vell i el nou món. Segles XVIII-XX.

Deixa un comentari