Publicat el 26/04/2018

Aquest nou servei neix per connectar el sector empresarial i emprenedor amb l’administració local de manera eficient i efectiva i treballa per a l’ocupació a la comarca

Més de 120 empresaris i emprenedors del Maresme i desenes de tècnics de promoció econòmica de l’administració local han acudit a la presentació d’EnXarxa, que s’ha celebrat aquesta tarda a l’espai Can Jonc d’Alella. Servei coordinat pel Consell Comarcal (CCM) amb els trenta ajuntaments del Maresme.

L’acte ha estat conduït pel periodista Daniel Domenjó i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i de l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco.
La consellera de Promoció Econòmica del CCM, Alícia Rodríguez, ha explicat els avantatges de treballar en xarxa i els recursos que l’administració local ha preparat per donar servei a les empreses i els emprenedors en àmbits com la formació o la borsa de treball. Rodríguez ha insistit que “les empreses han de saber que poden comptar amb nosaltres”.

EnXarxa ha comptat amb tres taules per al desenvolupament de l’empresa amb la participació de destacats experts.
Sobre els beneficis de la col·laboració públic-privada ha parlat el doctor en economia Gonzalo Bernardos que ha subratllat el paper fonamental dels tècnics de promoció econòmica en l’assessorament objectiu i de qualitat a les empreses i els emprenedors. L’advocat Eduard Vergès, del bufet Sainz i Haro Advocats, ha relatat la seva experiència d’èxit en la contractació des de la borsa del seu ajuntament.
La transformació digital com a eina d’estratègia de màrqueting de l’empresa ha comptat amb la ponència d’Albert Cortada, president de GENTIC, Grup d’Empreses de Noves Tecnologies. L’empresària Ingrid de la Torre, de l’empresa Ecovianda, hi ha aportat el seu testimoni.

Sobre la internacionalització com a estratègia de creixement i competitivitat, des de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha participat Jaume Almirall. Gabriel Espelleta, de l’empresa Radi, ha descrit la seva experiència en aquest àmbit.

Els tècnics de promoció econòmica dels ajuntaments maresmencs han atès inscripcions dels assistents a diversos serveis així com arranjat reunions de treball per a les properes setmanes. L’acte ha finalitzat amb un show cooking amb productes del Maresme a càrrec de Bitàcora.

El Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca que impulsen EnXarxa formen part de la Xarxa d’interacció empresarial que treballa en la recerca d’oportunitats econòmiques per a la comarca. Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Maresme te la col·laboració de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de les patronals Fagem i Pimec i dels sindicats Comissions Obreres i UGT.

 

 

Deixa un comentari