Publicat el 21/12/2020

En principi, aquestes restriccions amb l’objectiu de frenar la tercera onada del coronavirus, s’allargaran fins a l’11 de gener, si bé és previst que el Govern les revisi el proper dia 28 per valorar l’evolució de les dades epidemiològiques

Les mesures aniran acompanyades d’un pla dels Mossos d’Esquadra i les policies locals per assegurar-ne el compliment, sobretot en l’àmbit de la restauració.
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va advertir que la policia serà implacable: “Es pot enganyar la norma però no el virus”.

A continuació detallem les principals novetats

Reunions socials i familiars
Es recomana reduir la interacció social i celebrar el Nadal sense posar en risc les persones vulnerables.
Es manté el límit a les trobades de sis persones com a màxim.
Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener es permeten les reunions familiars de fins a deu persones, llevat que es tracti de convivents, i que no se superin les dues bombolles de convivència.Confinament comarcal
S’elimina el confinament municipal dels caps de setmana.
Es limita la mobilitat a l’àmbit comarcal tots els dies de la setmana, amb l’excepció de la mobilitat essencial (per feina, estudis, visites mèdiques o causes de força major).
Exclusivament del 23 de desembre al 6 de gener, es permeten els desplaçaments per visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o a una destinació fixa, com ara hotels i cases rurals.
En qualsevol cas, per sortir de la comarca cal emplenar i dur a sobre un certificat autoresponsable on s’especifiqui el motiu del desplaçament

Franges horàries a bars i restaurants
És obligatori portar la mascareta posada mentre no es consumeix, encara que el client estigui assegut a taula.
Bars i restaurants no podran servir sopars als seus establiments.
Només podran obrir de 7.30 a 9.30h per fer esmorzars i de 13 a 15.30h per oferir dinars.
En aquestes franges es pot obrir l’interior del local, sense servei de barra, amb garantia de ventilació i amb un 30% de l’aforament.
Les terrasses no tenen un limitació específica, però han de complint una distància de seguretat entre taules de dos metres.
Com a màxim s’hi podran asseure grups de quatre persones o bombolles de convivència, sense límit.
Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1, 5, i 6 de gener es permetran grups de sis persones com a màxim, sempre que corresponguin a un màxim de dues bombolles de convivència.
Els negocis que fan menjar per emportar podran obrir de 19 a 22h, sense que existeixi la possibilitat d’entaular-s’hi.
Es podrà fer repartiment a domicili fins a les 23h.

Activitats esportives i culturals
Els equipaments esportius podran seguir obrint com fins ara: els que són a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50%; i els que són interiors, amb un aforament màxim del 30% i amb cita prèvia.
No es permet l’ús d’instal·lacions i equipaments esportius no supervisats.
En l’àmbit cultural es mantenen les condicions actuals d’un aforament del 50%.
Toc de queda
Es manté el confinament nocturn entre les 22h i les 6h.
Les nits de Nadal i Cap d’Any, el toc queda es retarda fins a la 1h.
La nit de Reis s’endarrereix fins a les 23h.

Tercera onada
Les autoritats sanitàries alerten de l’arribada d’una tercera onada del virus, que a Catalunya ja ha provocat 16.577 morts. Com a tot Europa, tots els indicadors apunten cap a un empitjorament de la situació: els ingressos hospitalaris segueixen creixent i la velocitat de transmissió de la malaltia era ahir diumenge d’1,53. També continua disparada la xifra de nous contagis diaris, que en les últimes vint-i-quatre hores han estat 2.554.

Deixa un comentari