Publicat el 31/10/2016

La 42a edició del Filmets Badalona Film Festival tanca amb un bon balanç d’espectadors als teatres i a les seus de la ciutat. Prop de 15.000 espectadors han gaudit dels millors curtmetratges internacionals, nacionals i catalans a les seus de Badalona i a l’ Institut Francès de Barcelona.

Entre el públic assistent a la gala destaquen els membres del Jurat Internacional, Dani de la Orden, Merja Ritola, Marie-Élaine Riou i Rita Colantonio a més de Núria LLorach, presidenta de la CCMA, Francesc Pena, conseller delegat de La Xarxa de Comunicació Local, Montse Majench, de l’ACC, Marie Lou Desbients, del festival Regard de Quebec, Jaume Figueras, crític de cinema i l´actor Miki Esparbé.

Lídia Heredia i Toni Forteza han conduït la NIT DE LES VENUS d’enguany que s’ha pogut veure en directe per Televisió de Badalona, la Xarxa de Comunicació Local i a través d´Internet. La novetat d´aquesta edició ha estat el disseny de l´esdeveniment en el qual han participat l´escenògraf badaloní Jordi Queralt, que ha treballat en espectacles com ´Polònia, El Musical´ o ´La Nit de Santa Llúcia´, i Blanc Produccions, productora encarregada de les darreres edicions de la Nit de Cap d´Any de Barcelona. 

La pel·lícula, ENNEMIS INTÉRIEURS, de França, dirigida per Sélim Azzazi ha estat la pel·lícula guanyadora de la 42a edició. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha entregat el premi al seu director, Sélim Azzazi. ENNEMIS INTÉRIEURS és un curtmetratge de ficció que tracta sobre la guerra civil d´Algèria als anys 90. Aquest curtmetratge ja va obtenir el premi del públic al Festival de Clermont-Ferrand 2016.

El premi especial del jurat ha estat atorgat a BIS GLEISH de Benjamin Wolff, una ficció d´Estats Units d´Amèrica. Dani de la Orden, president del Jurat Internacional d’enguany ha estat l´encarregat d´entregar el premi.

MARCIANOS DE MARTE de Fernando Trullols, prèmiere mundial a Filmets, ha obtingut la Venus a la millor producció catalana. El premi l’ha entregat Núria Llorach, presidenta del CCMA, al director Fernando Trullols. 

Anna Maria Basora, Directora de Comunicació i Patrocinis de La Vanguardia, ha entregat la Venus a la millor producció espanyola a GARBANZOS CON AZÚCAR d’Antonio Aguilar. Josep Viñeta Balsells, conseller delegat de Badalona Comunicació, ha fet entrega de la Venus a la Millor Producció europea a DIE BADEWANNE un curtmetratge austríac de Timm Ellrich. 

Miriam Zohar actriu principal del curtmetratge d’Israel PARIS AL ALMAYIM, ha obtingut la Venus de Badalona a la millor actriu.  

Stein Winge i Jan Malmsjö, actors del curtmetratge noruec TAKK FOR TUREN, han guanyat la Venus de Badalona a millor actors. Enguany el jurat especialitzat ha decidit atorgar el premi als dos actors protagonistes. El premi ha estat entregat per Laia Sabater, regidora de l’Ajuntament de Badalona. 

El curtmetratge de Badalona, LA FOLIE de Ricard López, ha guanyat la Venus a la Millor Producció de Badalona. El tinent d´alcalde de l´Ajuntament de Badalona, José Téllez, ha entregat la Venus a Ricard López, el director. 

La Venus a la Millor animació ha estat pel curtmetratge belga DERNIÈRE PORTE AU SUD de Sacha Feiner. L´entrega del premi l´ha fet Francesc Pena, conseller delegat de La Xarxa de Comunicació Local.

ADILA, una producció espanyola de Rubén Llama i Alejandro Manzano, ha estat la guanyadora de la Venus al foment dels drets humans. El premi l´ha entregat Iolanda Fabregat i Mireia Hernández, directores de l´Àrea de Negoci Badalona de l´Obra Social CaixaBank. 

Entre els altres premis destaquen el Premi del públic que ha estat per ENQUÊTE 62 de Laura Gabay, la Venus als millors efectes visuals, entregada pel crític de cinema Jaume Figueras, per FREEDOM & INDEPENDENCE de Bjorn Melhus i la Venus a la millor música per ENTRE LES LIGNES.

Lídia Heredia ha lliurat el premi d’honor a Juanjo Giménez pel fet de ser un professional del cinema català i que ha apostat des de fa molts anys pel món del curtmetratge.

 PALMARÈS 2016

Reunit a Badalona, el Jurat Oficial Internacional de la 42a edició de FILMETS Badalona Film Festival, integrat per Merja Ritola, Dani de la Orden, Rita Colantonio, Aritz Cirbián i Marie-Élaine Riou, ha acordat el següent veredicte:

– Venus de Badalona i 2.500 euros a la millor pel·lícula: ENNEMIS INTÉRIEURS de Sálim Azzazi – França
– Venus de Badalona i 1.250 euros al premi especial del jurat: BIS GLEISH de Benjamin Wolff – Estats Units d´Amèrica
– Venus de Badalona i 750 euros a la millor animació: DERNIÈRE PORTE AU SUD de Sacha Feiner – Bèlgica
– Venus de Badalona i 1.000 euros – Premi del públic: ENQUÊTE 62 de Laura Gabay – Suïssa
– Venus de Badalona i 750 euros a la millor pel·lícula de la Unió Europea: DIE BADEWANNE de Tim Ullrich – Àustria
– Venus de Badalona i 1.000 euros a la millor producció de Badalona: LA FOLIE de Ricard López – Catalunya
– Venus de Badalona i 750 euros al foment dels drets humans: ADILA de Rubén Llama i Alejandro Manzano – Espanya
– Venus de Badalona a la millor actriu: Miriam Zohar (PARIS AL ALMAYIM) d´ Israel.
– Venus de Badalona al millor actor ex aequo: Stein Winge i Jan Malmsjö (TAKK FOR TUREN) – Noruega.
– Venus de Badalona als millors efectes visuals: FREEDOM & INDEPENDECE de Bjorn Melhus – Alemanya
– Venus de Badalona a la millor música original: ENTRE LES LIGNES de Mark Scotto i Aurélien Marini – FRANÇA
– Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció catalana: MARCIANOS DE MARTE de Fernando Trullols
– Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció espanyola: GARBANZOS CON AZÚCAR d´Antonio Aguilar 

Deixa un comentari