Publicat el 03/09/2015

Vilassar de Mar dóna un gir a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya que fins ara es celebrava al jardí del Museu de la Marina i trasllada el gruix dels actes a la plaça de l’Ajuntament.
La tradicional ofrena floral es farà a la senyera que hi ha a la mateixa plaça.  L’objectiu del canvi és fer la festa més participativa en l’emplaçament on s’ubica l’Ajuntament, la institució de govern més propera al ciutadà.
La celebració començarà el dijous 10 de setembre a la tarda. Al costat dels actes més tradicionals com són la ballada de sardanes, el recital de la coral Englantina o l’ofrena floral s’afegirà com a novetat una fira amb productes comercials, lúdics i gastronòmics que romandrà oberta des de les 6 de la tarda i fins a la 1 de la matinada pels carrers del nucli antic. L’actuació dels Sons de l’AVAL, els parlaments de tres representants del món associatiu, la ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell, l’arribada de la Marxa de Torxes i el recital de la Coral Englantina seran el preludi a l’ofrena floral, primer de les entitats i després de l’Ajuntament. A continuació, a les 12 de la nit tindrà lloc l’acte institucional que comptarà amb el parlament de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot. Els actes de l’11 de setembre es clouran amb el Cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya. El dissabte 12 de setembre, La Tropa Teatre farà un recital poètic basat en l’obra de Joan Margarit, a la Torre d’en Nadal.


Programa d’activitats:
10 de setembre
-18 h a 1 matinada Fira de la Diada Nacional de Catalunya, amb productes comercials, lúdics i gastronòmics. Nucli antic
-21 h Actuació musical, a càrrec dels Sons de l’AVAL. Plaça de l’Ajuntament
-21.20 h Parlament d’un representant del món associatiu. Plaça de l’Ajuntament
-21.30 h Ballada de sardanes amb la Cobla Sabadell. Plaça de l’Ajuntament
-22.30 h Parlament d’un representant del món associatiu. Plaça de l’Ajuntament
-22.40 h Arribada de la Marxa de Torxes i lectura del manifest. Plaça de l’Ajuntament
-23 h     Recital de la Coral Englantina. Plaça de l’Ajuntament
-23.15 h Parlament d’un representant del món associatiu. Plaça de l’Ajuntament
-23.25 h Ofrena floral d’entitats a la senyera, amb la col·laboració dels Ssstrèpits de l’AVAL. Plaça de l’Ajuntament


11 setembre    
-0 h Ofrena floral de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i acte institucional en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, amb el parlament de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot i Trias. Plaça de l’Ajuntament
-0.30 h Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya. Plaça de l’Ajuntament


12 setembre
-21 h Recital poètic basat en l’obra de Joan Margarit, a càrrec de La Tropa Teatre. Torre d’en Nadal

Deixa un comentari