Publicat el 29/10/2020

El Gran Recapte, la campanya anual deserà enguany molt diferent i necessària que promou la Fundació Banc dels Aliments, serà enguany molt diferent i necessària

La iniciativa s’adapta a les imposicions derivades de la pandèmia i tindrà un format diferent per evitar el risc de contagi.  En aquesta 12a edició, la recollida física d’aliments a les portes dels supermercats serà substituïda per les donacions econòmiques que es podran fer tant als establiments que col·laborin com de forma virtual a través d’Internet. Els diners recaptats serviran per comprar aliments que, en el cas d’Alella, serviran per omplir el rebots de Càritas, com a entitat col·laboradora del Banc d’Aliments.

La campanya del Gran Recapte es farà al llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 en els principals supermercats, i serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant.
El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant en el Gran Recapte.
Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments. Aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

El Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs dels Aliments ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos; els organitzadors apel·len de nou a la solidaritat de la ciutadania perquè aquest any la campanya és MÉS NECESSÀRIA QUE MAI.
La campanya de recollida als establiments (supermercats, Mercats Municipals i botigues de proximitat) es desenvoluparà del 16 al 21 de novembre. I del 16 de novembre al 16 de desembre es podran fer aportacions per Internet.

El Gran Recapte a Alella
Tot i que no es requeriran tants voluntaris i voluntàries com en edicions anteriors perquè no es farà recollida a les portes dels supermercats, hi ha moltes formes de col·laborar en aquesta campanya solidària.
El voluntariat canvia el rol i es converteix en ambaixador dels Bancs dels Aliments. Ajudarà a difondre el nou model de Gran Recapte, si la situació de la pandèmia ho permet.
També es requereix la implicació de un major número d’establiments.

Com es pot col·laborar en la campanya?
Com a voluntaris i voluntàries explicant el contingut i les novetats de l’edició d’enguany. Es necessiten al menys dues persones per torn a cadascun dels supermercats, per als dies 20 i 21 de novembre.
Fent aportacions econòmiques voluntàries en les caixes dels supermercats Sorli i Caprabo en el moment de realitzar les compres, que després serviran per comprar aliments.
Adquirint els tiquets de 3 euros que oferiran a la clientela les parades del Mercat Municipal que participen en la campanya i les botigues de proximitat Can Jana i Casa Librada. Els diners recaptats en aquests establiments es canviaran per productes frescos per al rebost de Càritas.
Fent aportacions per Internet a l’enllaç  www.granrecapteonline.com,
Per participar com a voluntari o voluntària
Cal apuntar-se prèviament en aquest web:  https://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/ del Banc dels Aliments.
Més informació de la campanya:  https://www.granrecapte.com/

Deixa un comentari