Endesa millora el servei a 62.000 maresmencs amb la renovació del telecontrol de la subestació Sant Mateu | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/10/2012

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica de la subestació Sant Mateu, situada al terme municipal de Premià de Dalt, amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als 62.000 clients maresmencs que depenen d’aquesta infraestructura. La mesura ha comportat la renovació del sistema de telecomandament de la instal·lació.
L’actuació, que ha suposat una inversió de 20.000 euros, aportats íntegrament per Endesa, ha consistit a instal·lar un nou sistema de telecontrol, que mitjançant els equips d’actuació remota i un sistema de comunicacions, permet accionar a distància, des del Centre de Control de la Companyia, els dispositius de maniobra. Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries i s’agilitza, en molt, la resolució i el temps d’interrupció del subministrament elèctric.
L’actuació, que beneficia 10 termes municipals, forma part del pla per a la millora tecnològica de les infraestructures, amb l’objectiu d’adaptar-les al model de xarxes intel·ligents.   En concret la millora beneficia el propi municipi de Premià de Dalt i 9 termes municipals més: Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Masnou, Òrrius, , Premià de Mar, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Els treballs, que formen part dels plans d’inversió de la Companyia a la comarca, són un pas més per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics i d’un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents (smart grids).

Deixa un comentari