Publicat el 26/04/2016

Endesa ha finalitzat recentment les tasques de repotenciació a la línia elèctrica d’alta tensió que transcorre entre la subestació de Sant Fost, a Sant Fost de Campsentelles i la subestació de Sant Mateu, a Premià de Dalt, per tal de reforçar la xarxa de transport entre el Vallès Oriental i el Maresme i millorar, de retruc, la qualitat del subministrament de les dues comarques. Els treballs han tingut una durada de 7 mesos i han suposat una inversió de gairebé un milió d’euros, aportats íntegrament per la Companyia. 

Les tasques han consistit a reemplaçar els 6,6 quilòmetres de cablejat d’alta tensió a 110 kV existent per un de nou amb unes característiques que fan possible augmentar la seva capacitat de conducció elèctrica. D’aquesta manera, per la mateixa línia podrà passar més quantitat d’electricitat, amb l’avantatge de no haver de construir noves línies elèctriques a la zona. A més, dels 18 suports que sostenen aquesta línia elèctrica, se n’han substituït 5 i els altres 13 s’han reforçat. Totes aquestes tasques han estat necessàries per fer que la infraestructura sigui suficientment resistent a les condicions del nou cablejat.

La ubicació d’aquesta línia, al bell mig del Parc de la Serralada Litoral, ha fet necessària la coordinació amb la direcció del parc per interferir el mínim possible amb la seva avifauna. S’ha prestat especial atenció a dues espècies protegides d’ocell tant en àmbit europeu com català, el duc (Bubo bubo) i l’àliga marcenca (Circaetus gallicus). En concret, s’han limitat els treballs a la zona de cria en l’època de nidificació. 

A més, la Companyia ha realitzat diverses tasques per disminuir l’impacte visual que poden produir les torres pel fet de trobar-se en un EIN (Espai d’Interès Natural) com és la zona del parc que travessa la línia. Per això, tant les torres com les bases de formigó que els tècnics del Parc han considerat oportú, han rebut un tractament cromàtic especial (color verd oliva RAL 6003) que afavoreix la seva integració amb el paisatge. També s’han realitzat altres tasques de millora en els accessos de camins com la col·locació de cadenes en zones d’accés restringit.  

Les obres s’emmarquen dins dels plans de la Companyia per millorar la continuïtat i la qualitat del subministrament elèctric entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme. Amb l’augment de potència, la infraestructura serà capaç d’atendre amb major solidesa els consumidors actuals i futurs d’ambdues comarques. 

Deixa un comentari