Endesa instal·la parallamps a dues subestacions de la costa brava per millorar el subministrament a la zona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/06/2012

L’actuació té l’objectiu de protegir les instal·lacions de les descàrregues elèctriques que hi pugin caure i, per tant, garantir un bon servei a la costa gironina.  Més de 100.000 clients de deu municipis es veuran beneficiats per aquesta millora.


Endesa ha instal·lat un sistema de parallamps a les subestacions de Lloret de Mar i Tordera per tal d’evitar que els llamps que puguin caure per la zona afectin directament les instal·lacions elèctriques. Amb aquesta actuació, la Companyia vol garantir la qualitat i la continuïtat del servei a més de 100.000 clients repartits per les  comarques de la Selva, l’Alt Maresme i el Gironès.
Els treballs de millora, que han suposat una inversió de gairebé 30.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, beneficiaran als municipis de Llagostera (Gironès), Lloret de Mar, Tossa de Mar, Blanes, Maçanet de la Selva, Vidreres i Fogars de la Selva (Selva) i Tordera, Malgrat de Mar i Palafolls (Maresme).
Aquest sistema de protecció atmosfèrica és òptim per a salvaguardar de descàrregues elèctriques les instal·lacions de la Companyia, ja que el seu aparellatge no està dissenyat per aguantar les sobreintensitats tan elevades que representa la caiguda d’un llamp. Així, aquests dispositius poden absorbir l’excés d’energia –màxima, en un breu espai de temps- que, d’altra manera, malmetrien seriosament les subestacions.

Deixa un comentari