Endavant amb el nou curs escolar. Els sis centres d´ensenyament de Llavaneres comencen les classes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/09/2011

Els sis centres d´ensenyament de Llavaneres, les dues llar d´infants, les tres escoles de primària i l´institut, van començar ahir dilluns 12 de setembre el curs 2011-2012, amb total normalitat. Un total de 1.723 alumnes han tornat a omplir les aules.
La novetat d´aquest curs, a nivell de tot Catalunya, és la supressió de la sisena hora lectiva a primària i la modificació de l´horari escolar, que ara és de les 9 del matí a les 12.30 hores i de les 3 a dos quarts de cinc de la tarda. Durant aquest curs, a més, queda suprimida la setmana blanca del mes de febrer i, a canvi, les classes tampoc s´han avançat a primers de setembre com l´any passat.
Més novetats
Pel que fa a primària, entre les novetats d´aquest inici de curs, cal destacar el canvi de direcció a l´escola Labandària. Montse Zarza n´és la nova directora. En aquesta escola, a més, hi ha hagut un canvi també en l´empresa de càtering, que ara gestiona Set-i-tria, i que durant aquest curs introduirà la verdura ecològica als menús dels infants. A l´escola Serena Vall també hi ha novetats en l´empresa del menjador, que ara gestiona Colors. Una altra novetat d´aquest centre és la realització de cursos per al professorat sobre l´ús de les pissarres digitals i sobre la Filosofia 3/18, adreçada a millorar les competències socials dels alumnes, a través del diàleg, la reflexió i l´acció. Així mateix, a l´escola Sant Andreu també s´ha ampliat l´oferta de les pissarres digitals i s´oferiran cursos per ensenyar-ne el funcionament als mestres.
L´Institut de Llavaneres, per la seva banda, estrena aquest curs servei de menjador amb cuina pròpia. Finalment, pel que fa a les escoles bressol municipals, cal destacar l´adquisició de nou mobiliari per a nens d´1 a 2 anys a les aules de la llar Sant Nicolau per part de l´Ajuntament. A més, com cada any, el consistori ha aprofitat l´estiu per portar a terme les tasques de manteniment als diferents centres educatius.
Les dades


Escola Bressol Municipal Minerva
Número d´alumnes, de 4 mesos a 3 anys: 103
Número de mestres: 12


Escola Bressol Municipal Sant Nicolau
Número d´alumnes, de 4 mesos a 3 anys: 96
Número de mestres: 11


Escola Sant Andreu
Número d´alumnes: 394
Número de mestres: 26
Escola Serena Vall 
Número d´alumnes: 448
Número de mestres: 29
Escola Labadària
Aquest any disposa d´una línia, des de P3 fins a 4t de primària
Número d´alumnes: 155
Número de mestres: 14
Institut Llavaneres
Número d´alumnes: 527
Número de mestres: 54


 

Deixa un comentari