Publicat el 15/05/2020

La brigada municipal efectua els treballs que pot dur a terme a l’espera que el ministeri faci les obres que li pertoquen

Les brigades municipals estan realitzant les feines de reparació de les destrosses causades pels darrers temporals al passeig Marítim. L’Ajuntament fa ara els treballs necessaris per garantir la seguretat de vianants i esportistes i evitar que s’agreugin els desperfectes.
S’està, però, a l’espera que la demarcació de costes del ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic efectuï les obres de més envergadura, ja que és l’administració competent. Es calcula que es duran a terme la segona quinzena de juny.

En canvi, els treballs que estan fent les brigades municipals podrien enllestir-se en dues o tres setmanes, en funció de la seva evolució.
Un dels trams més malmesos és el comprès entre l’avinguda de la Mare de Déu de Núria i el límit entre el Masnou i Premià de Mar. Molts treballs, doncs, se centren en aquest segment del passeig Marítim, però també en altres indrets, com als voltants del baixador d’Ocata i a les desembocadures de les rieres, incloent-hi la d’Alella.
Entre altres accions, es tapen forats al sauló, al terra, que també s’anivella, es retira mobiliari urbà trencat, que se substitueix amb elements nous (bancs, papereres…), es recol·loquen els bancs de pedra a la seva ubicació original, es retiren fustes malmeses de les plataformes… A banda, es reforça la senyalització i l’acotament amb tanques d’aquells esvorancs o elements malmesos que només pot reparar el ministeri, per tal de garantir la seguretat de vianants i esportistes.

Els treballs actuals se sumen a altres accions que ha estat duent a terme l’Ajuntament al passeig Marítim i les platges, que han estat fortament castigades pels temporals marítims dels darrers mesos, especialment pel Glòria, que es va produir el passat gener. Amb tot, l’estat d’alarma, decretat per fer front a la pandèmia del coronavirus, ha provocat un retard en les actuacions de totes les administracions a l’hora d’efectuar reparacions.
Al tram sud del passeig Marítim, entre el port i Montgat, el marge de maniobra de l’Ajuntament és més restringit. Les tasques s’han centrat en la senyalització dels desperfectes, ja que la major part de les reparacions en aquest segment del front marítim les ha d’efectuar la demarcació de costes del ministeri.

 

 

Deixa un comentari