En marxa el procés per a l’ampliació del Parc de la Serralada Litoral | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/09/2012

El passat 30 de juliol es va anunciar l’inici del procés per ampliar prop d’un 60% la superfície del Parc de la Serralada Litoral, que s’inclou dins l’espai natural protegit de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs, situat a cavall de les comarques del Vallès Oriental i el Maresme.
Segons també informa la Diputació de Barcelona, actualment l’espai té 4.706 ha protegides, i amb l’ampliació proposada i consensuada amb els municipis, de més de 2.700 ha, s’arribarà a superar 7.400. Això permetrà respondre a la demanda del territori alhora que s’inclouen sectors cofrontants d’alt valor natural, ecològic i social.
De fet fa mesos que es treballa conjuntament amb els ajuntaments i amb el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, amb la col·laboració també de la Diputació de Barcelona, per assolir un acord global d’ampliació amb tots els ens locals, molts dels quals han manifestat des de fa anys la voluntat d’incorporar nous territoris a l’espai protegit.
Està previst que al llarg de la tardor es realitzi el procés formal d’informació pública i audiència als ens locals previ a la seva aprovació per part del Govern de la Generalitat. Durant aquest procés estarà a disposició dels ciutadans un servei d’atenció personalitzada a diversos punts dels municipis amb territori inclòs al parc.

Deixa un comentari