Publicat el 22/01/2021

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen com a objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar

El Grup de Suport emocional i Ajuda Mútua per a cuidadors de persones amb dependència funciona des del passat dia 8 de gener als locals del PDC (Pla de Desenvolupament Comunitari) de la plaça del Barato, impulsat per la regidoria de Serveis Socials i Gent Gran de Vilassar de Mar amb el suport de la Diputació de Barcelona i la participació de professionals de la Federació Catalana de Familiars de Malalts d’Alzheimer.

Els Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) tenen com a objectiu facilitar espais de trobada entre persones cuidadores que es troben en situació similar, perquè puguin compartir les seves necessitats i preocupacions i també les seves vivències i els seus coneixements. Es pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que, a vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals, i millorar la qualitat  de vida de les persones en situació de dependència.

En les 8 sessions que estan programades, les persones participants comparteixen experiències i vivències relacionades amb la cura dels seus familiars amb dependència. També reben les orientacions i el suport emocional de la psicòloga de la Federació Catalana de Familiars de Malalts d’Alzheimer.

Enguany, el grup està format per 5 persones cuidadores, que es reuneixen setmanalment durant 8 sessions d’una hora i 50 minutos, i la cloenda es farà el 26 de febrer.

 

Deixa un comentari