Els treballadors de la recollida d´escombraries de Mataró convoquen una vaga indefinida | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/02/2013

Els treballadors de la recollida d’escombraries, de l’empresa FCC (Fomento de Construcciones i Contractas) han convocat una vaga indefinida de la neteja viària i la recollida de residus, a  Mataró. L’anunci de la vaga, arriba després de mesos de conflictes entre empresa i treballadors. Al mes de novembre els treballadors ja van fer una convocatòria de vaga indefinida,  però es va poder evitar. Els motius : incompliment del conveni col·lectiu per part de l’empresa i la reducció de salari en un mínim del 35%.  En  l’acta de mediació es van prendre diferents acords , entre el quals figurava  prorrogar la vigència del conveni fins el 2013 i la constitució d’una comissió negociadora abans del 15 de gener per fixar les condicions econòmiques del 2013.
L’empresa ha informat als seus treballadors, que l’Ajuntament de Mataró no vol reconèixer els seus compromisos sobre l’acceptació del sobrecost del conveni que el 2008-2011 li ha representat, i que part tant es remetran al conveni del 2007.
Les reduccions salarials afecten als 125 treballadors de la neteja viària i la recollida de les escombraries. Malgrat la convocatòria de vaga anunciada, els operaris estarien disposats a desconvocar-la si Fomento respecta el conveni col·lectiu i els acords als quals es va arribar el passat mes de novembre.
CCOO Vallès Oriental-Maresme dona suport als  treballadors del servei de neteja i recollida d’escombraries que ja han anunciat accions i mobilitzacions les properes setmanes. Entre elles, es manifestaran dijous de la setmana vinent durant la celebració del ple municipal.

Deixa un comentari