Publicat el 20/01/2016

Badalona s’ha adherit al programa d’inclusió ‘Apropa Cultura’ que promou que col·lectius en risc d’exclusió social puguin gaudir de la cultura a les programacions habituals de teatres, auditoris i museus a un preu reduït. Actualment formen part d’aquest programa més de 50 equipaments culturals de tot Catalunya. 
En el cas de Badalona, els equipaments culturals adherits al programa ‘Apropa Cultura’ són els teatres municipals Zorrilla, Principal i Blas Infante, que oferiran en cada representació un percentatge d’entrades a un preu molt reduït.

Aquesta serà la primera vegada que els teatres públics de Badalona se sumen a aquest programa, una iniciativa que té com a objectiu vetllar per l’accessibilitat de tota la ciutadania als equipaments culturals. Gràcies a aquest programa, la temporada passada més de 20.000 persones van tenir l’oportunitat de participar als espectacles i activitats de 55 equipaments culturals de Catalunya. ‘Apropa Cultura’ va néixer l’any 2006 a L’Auditori de Barcelona i és des d’aquest equipament cultural que es fa la gestió del programa.
Es dóna el cas que hi ha entitats de Badalona que ja estan inscrites al programa ‘Apropa Cultura’ i que fins ara només podien assistir a espectacles que es representaven en equipaments de fora de la ciutat. A partir d’ara ja podran gaudir dels avantatges del programa als tres teatres municipals de Badalona. 

Aquest programa va adreçat especialment a col·lectius amb discapacitat intel·lectual, amb problemàtica social derivada de malaltia mental, amb discapacitat física en situació d’exclusió social, amb problemes de drogodependència, persones sense llar i a col·lectius d’infància i joventut en situació de risc. Les persones amb discapacitat sensorial i les associacions de malalties cròniques, juntament amb els familiars i cuidadors d’aquestes persones malaltes, podran gaudir del programa amb unes condicions especials.

Les entitats de Badalona que estiguin interessades en beneficiar-se de les condicions del programa ‘Apropa Cultura’ s’han de registrar al portal web www.apropacultura.cat i, posteriorment, han de triar l’espectacle al qual volen assistir.
Les places a preu reduït es posaran a la venda del 25 al 31 de gener.

La regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater; la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger; el director de L’Auditori, Joaquim Garrigosa; i la directora dels programa ‘Apropa Cultura’, Sonia Gainza, han presentat en roda de premsa celebrada al Teatre Zorrilla l’acord segons el qual els teatres municipals d’aquesta ciutat se sumen al programa ‘Apropa Cultura’.

Deixa un comentari