Els secrets del retaule. La parròquia de Sant Andreu de Llavaneres celebra la finalització de les obres de restauració del retaule de l´església | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/06/2012

El retaule de l´església de Sant Andreu de Llavaneres, un dels més importants de la Catalunya de finals del segle XVI, llueix ja nova imatge. Ha estat íntegrament restaurat a càrrec del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, gràcies al patrocini de la Fundació Caixa Laietana, que hi ha fet una aportació de 69.000 euros.
Per celebrar-ho, la parròquia de Sant Andreu organitza una conferència el proper dimecres 11 de juliol, en el marc de la Festa Major de la Minerva 2012. Joan Bosch, director del departament d´Història i història de l´Art de la Universitat de Girona, parlarà de Les històries del retaule.
La trobada és a l´església parroquial, a les 19 hores.
El retaule major de l´església de Sant Andreu de Llavaneres és l´original de l´antic temple cinccentista, coneguda actualment com l´església antiga, i és un dels pocs conjunts de la tipologia de retaules “vignolescos” (segons el tractat arquitectònic de Vignola) que ens ha arribat després de les destruccions dels temples de l´any 1936. El retaule, dedicat al patró de la població, l´apòstol Sant Andreu, és el retaule més important que ens queda a Catalunya de la segona meitat del segle XVI i principis del segle XVII.
Paral·lelament a la remodelació del retaule, la parròquia de Sant Andreu ha portat a terme la pintura de l´interior de l´església.

Deixa un comentari