Publicat el 27/12/2016

La Junta de Govern Local, el dimarts 27 de desembre ha adjudicat les obres i subministraments necessaris per fer realitat els projectes més votats dels pressupostos participatius 2016 fins a esgotar els 92.000 euros −el 50% del capítol d’inversions− que es van destinar a aquesta primera experiència de pressupostos participatius al municipi. 

El projecte amb el títol “El camí fàcil per anar a l’escola de l’Àlex”, que va ser el més votat, finalment té un pressupost de 47.889,64 euros. Gràcies a aquest projecte, l’Àlex, que va en cadira de rodes, podrà anar des de casa seva fins a l’escola Vaixell Burriac sense barreres arquitectòniques. L’obra té un termini d’execució de tres mesos des del seu inici.

El segon projecte més votat, les millores d’accessibilitat a la platja, té un pressupost final de 5.486,25 euros i servirà perquè durant la temporada de platja es pugui gaudir de la platja de forma més accessible gràcies a la col·locació d’una estructura mòbil de làmines de cautxú, que possibilitarà un accés més còmode del pg. Marítim fins a prop de l’aigua. També inclou la compra d’una cadira de rodes flotant per tal que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir del bany.

El tercer projecte, per ordre de més a menys votat, el de la Biblioteca oberta, té un pressupost de 19.067,18 euros. Del que es tracta és d’adaptar l’equipament per poder obrir la sala d’actes de la biblioteca de manera independent i que es pugui utilitzar més enllà de l’horari habitual de la biblioteca. La previsió és que les obres, un cop iniciades, finalitzin en dues setmanes.

El quart projecte, el tendal per a la pista de futbol de l’escola Pérez Sala té un pressupost de 3.115,75 euros i consisteix en la instal·lació d’un sistema d’ombratge per reduir l’impacte de sol en hores de màxima radiació, que és quan se’n fa més ús. La previsió és que des de la seva adjudicació es pugui instal·lar en un període de dos mesos.

El cinquè projecte més votat, les tanques al Vaixell Burriac, té un pressupost final de 15.863,10 euros. Consisteix en la instal·lació de tanques per evitar que es pugui entrar al recinte escolar quan està tancat i evitar així els actes vandàlics al centre. Des de que es faci la contractació, hi ha un període de tres mesos per a subministrament de material i instal·lació.

Cal recordar que als pressupostos participatius es van rebre 52 projectes presentats per la ciutadania, entitats o partits polítics, i que d’aquests la Comissió −integrada per tots els grups municipals− en va triar 15 com a finalistes, que són els que es van posar a votació pública. Finalment, 716 persones, el 4,2% de la població que podia votar, va participar en les votacions.

Deixa un comentari