Els pessebristes catalans lamenten el retard en la decisió del tancament del Museu del Pessebre de Catalunya | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/12/2011

El President de la Federació de Pessebristes de Catalunya, Josep M. Porta, s’ha mostrat comprensiu amb els arguments exposats per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt per tancar temporalment el Museu del Pessebre de Catalunya. Segons el consistori, existeixen “problemes estructurals”, degut a l’antiguitat de l’edifici, que posen en risc als visitants. Porta veu lògic que es clausuri durant els mesos amb més afluència de públic (de desembre a febrer), ja que és quan existeix més risc per a la seguretat de les persones, però ha lamentat el retard en la presa d’aquesta decisió.
El president dels pessebristes catalans ha explicat que se’ls va informar de la decisió pocs dies abans de fer-la pública. Per això, Porta considera que els temps han estat molt ajustats i no hi hagut marge de resposta, ja que si s’hagués comunicat amb alguns mesos d’antelació es podria haver previst el trasllat de la totalitat de l’obra a un altre emplaçament.
El Museu tancarà les seves portes temporalment fins que el Bisbat de Barcelona, propietari de l’edifici on s’ubica, culmini les tasques de rehabilitació. L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt no ha fixat data per a la obertura.
El Museu del Pessebre de Catalunya acull una magnífica col·lecció  monogràfica reconeguda pels experts, degut a la seva qualitat i la seva importància. Aquesta excepcional mostra d’art popular, recull més d’una seixantena de pessebres dels millors artistes així com una extensa col·lecció de figures catalanes, espanyoles i iberoamericanes dels més variats estils i èpoques.

Deixa un comentari