Publicat el 28/04/2016

Les gairebé 100 persones que van participar el mes de març en les Jornades de treball i debat participatiu de la comissió ciutadana del Front Litoral a la zona limítrofa entre Badalona i Sant Adrià de Besòs han conclòs que, des del punt de vista ciutadà, hi ha dues prioritats bàsiques: la millora de la connectivitat a la zona i la conservació de les Tres Xemeneies.

Pel que fa al manteniment de les torres de l’antiga central tèrmica d’Endesa, els participants consideren que les Tres Xemeneies són una icona del litoral i que cal transformar-les en un equipament d’ús ciutadà, sociocultural i tecnològic. Pel que fa a la millora de la connectivitat, indiquen que és bàsica per obrir l’espai al mar i per augmentar la presència del transport públic i facilitar els desplaçaments a peu i en bicicleta.

Les conclusions dels debats van ser presentades ahir per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i per l’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau. Aquests tallers els van portar a terme els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià, conjuntament amb el Consorci del Besòs.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, es va mostrar “molt satisfeta pel que fet que una de les prioritats veïnals sigui millorar la connexió d’aquesta zona del litoral amb la resta del nucli urbà dels dos municipis”. “Amb aquesta millora de l’accessibilitat Badalona es connectarà amb el riu, amb l’Eix del Besòs, que volem convertir en l’eix del coneixement i de les oportunitats. A més, aquesta petició ciutadana inclou la remodelació del carrer d’Eduard Maristany, que quan passa pel costat de l’antiga central tèrmica es converteix en un punt negre de la mobilitat a Badalona”, va afirmar.

Per a Dolors Sabater és fonamental “millorar les infraestructures de mobilitat al front litoral de Badalona i Sant Adrià, i aquí hi té un paper molt important el tramvia, que hauria d’allargar el seu recorregut des de l’estació del tren de Sant Adrià fins a l’estació de Badalona, passant per tota la façana marítima”. “Amb la recuperació del litoral a la zona de l’antiga central tèrmica, els dos municipis s’obriran definitivament al mar en un indret on encara avui hi viuen d’esquenes”, va afegir.

L’alcaldessa va indicar que properament es farà una sessió informativa a Badalona oberta a tota la ciutadania per donar a conèixer els acords d’aquest procés participatiu. 

Deixa un comentari