Publicat el 01/03/2021

Detinguts tres responsables i investigats 27 viatgers

Els Mossos d’Esquadra han intervingut aquesta setmana dues agències de viatge que proporcionaven falses PCR negatives pels seus clients. Agafaven documents oficials de laboratoris i en modificaven les dades, el nom i el resultat. Es tracta d’una agència de Mataró i una altra de Santa Coloma de Gramenet, on s’han investigat 27 clients i el propietari de l’establiment del Maresme. El propietari i dos treballadors de l’empresa de Santa Coloma han estat arrestats.

El comissari Joan Carles Molinero ha explicat que la comissaria de Mataró va rebre la trucada d’una persona a qui l’agència del barri de Rocafonda que volia contractar per fer un viatge li havia ofert un certificat fals de PCR negativa a canvi de 85 euros. En la seva inspecció, Mossos, Policia Local i Policia Nacional van detectar 15 documents falsificats ja preparats per viatjar al març a noms de clients, que han quedat investigats, igual que el propietari. Alguns documents tenien data posterior a la de la inspecció.

A Santa Coloma, una persona va trucar al telèfon d’emergències 112 per denunciar que havia tingut coneixement d’una agència del barri del Fondo que feia el mateix que la de Mataró. Els Mossos i la Policia Local hi van anar el 17 de febrer per analitzar els certificats de PCR negatius. Després de consultar-ho amb un laboratori de la zona, es va determinar que hi havia 12 certificats falsos a noms de clients, que també han quedat investigats, per viatjar al març. A més, aquest dijous van ser arrestats l’amo i dos treballadors de l’empresa. Els certificats tenien codis sanitaris repetits de proves legalment fetes.

Molinero també ha advertit que durant aquest 2021 s’han detectat 85 estafes, 54 al gener i 31 al febrer, dirigides sobretot a centres mèdics i residències geriàtriques, demanant per telèfon diners a canvi de material sanitari, de protecció i fins i tot vacunes, que no acaben arribant mai. El comissari ha recordat que les vacunes no es poden comprar ni vendre, ja que són subministrades pel Departament de Salut.

Aquest dijous els Mossos i les policies locals han aixecat 106 actes per vulnerar el confinament comarcal, 42 per infraccions dels restaurants i 125 per incompliment del toc de queda nocturn. No s’ha fet cap detenció.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari