Publicat el 30/05/2018

Buscaven cases apartades dels nuclis urbans, on hi arribaven en cotxes sostrets o en transport públic

Els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones de nacionalitat albanesa com a presumptes membres d’un grup acusat de cometre una trentena de robatoris en habitatges situats en urbanitzacions de Barcelona i la seva àrea metropolitana.
Els robatoris es van produir a l’octubre passat i en la majoria de casos els detinguts buscaven cases apartades del nucli urbà. Majoritàriament, sostreien diners en efectiu i joies i abans d’assaltar els habitatges feien tasques de vigilància prèvia i prenien precaucions per no ser enxampats per la policia.

Per cometre els robatoris, sostreien vehicles o n’utilitzaven d’altres de terceres persones o bé l’estacionaven en una zona boscosa i arribaven als domicilis que volien assaltar a peu després de caminar durant hores. En altres casos, viatjaven en tren o metro per no aixecar sospites. Un cop ja amb el botí guardat en motxilles, desfeien el camí de la mateixa manera.

Els arrestats treballaven de forma organitzada en grups de dos, tres o quatre persones, i es dedicaven a contactar amb compatriotes seus que arribaven a Catalunya per tal que delinquissin amb ells de forma coordinada. La manera de captar-los era oferint-los allotjament i vehicles per tal de cometre els robatoris a canvi que després es repartissin el botí aconseguit.
En el transcurs de la investigació s’ha pogut acreditar que els diferents grups de treball delictiu treballen en forma de xarxa delictiva, de manera que s’intercanvien individus per treballar, vehicles i informació per a realitzar els robatoris.
D’altra banda, arran de la investigació s’ha comprovat que els membres del grup actuaven de forma molt ràpida i no només a Catalunya ja que havien comès robatoris en altres països europeus.

Després de passar a disposició judicial, set dels detinguts ja han ingressat a presó. Es dona la circumstància que un dels membres identificat del grup ja va ser arrestat, i va entrar en un centre penitenciari el passat mes de gener després de cometre un robatori violent en un immoble de la localitat d’Alella.

ACN Barcelona

Deixa un comentari