Publicat el 02/01/2023

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Premià de Mar han detingut i posat a disposició judicial tres persones com a presumptes autores d’onze delictes d’estafa bancària

 

 

 

Els detinguts telefonaven a comerços de diverses poblacions del Maresme i de la Regió Metropolitana i es feien passar per treballadors dels ajuntaments per sol·licitar-los el pagament de tributs locals com el de la taxa de residus, quan en realitat ja havien estat satisfets o bé eren improcedents.

A més, els estafadors advertien als responsables dels establiments que si no transferien els diners ràpidament es generaria un recàrrec en el cobrament. Quan feien l’ingrés sol·licitat, les víctimes tornaven a rebre una trucada per informar-les que l’operació havia estat errònia i que havien de repetir-la.

12.000 euros
La investigació policial es va iniciar el 18 de novembre, després de les primeres denúncies. El 20 de desembre, els Mossos van detenir a Mataró el titular de tots els comptes bancaris on es feien els ingressos, i el passat dimarts, dia 27, van fer el mateix amb les altres dues persones –un home de 37 anys i una dona de 47– que s’encarregaven de realitzar les trucades.
Segons fonts policials, seguint aquest modus operandi, el grup hauria comès onze estafes en diverses localitats per un valor aproximat de 12.000 euros.

Els detinguts, que no tenen antecedents, van passar dimecres a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Mataró, que va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

Alerta a Teià
El passat dia 15, l’Ajuntament de Teià va publicar una nota informativa per alertar als veïns i veïnes que la Policia Local havia tingut coneixement de dos intents d’estafa per part d’aquest grup de delinqüents. En aquest cas, els estafadors es van fer passar per treballadors del servei municipal de recaptació amb l’excusa, totalment falsa, que l’Ajuntament havia canviat el número de compte bancari.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari