Publicat el 12/11/2015

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Ciutat Vella han salvat la vida d’un pescador que aquest matí ha caigut al mar i que es trobava inconscient i sense respirar quan els agents s’han llençat a l’aigua per rescatar-lo.
Els fets han passat aquest dijous a les 8 hores, quan els agents han observat a la platja de Somorrostro de Barcelona una persona que cridava i feia senyals amb els braços dirigits cap a l’indicatiu policial. Paral·lelament, també han rebut un avís de la Sala Regional de Comandament que els alertava que una persona s’estava ofegant al mar.
Els agents han arribat al cantó esquera de l’Espigó del gas i han observat que hi havia un home inconscient a l’aigua, enfonsat i sense moure’s. Un dels mossos s’ha endinsat al mar, nedant uns deu metres fins arribar on estava l’home inconscient cobert completament per l’aigua i en una zona molt fonda on no s’arribava de peus a terra. Immediatament l’ha girat de cap per amunt, li ha passat el braç per sota l’aixella i li ha aguantat la mandíbula per tal que pogués respirar i ha començat a nedar fins a les roques on l’esperava una mossa que també es trobava a dins del mar. Tots dos s’han llençat a l’aigua amb l’uniforme i l’armilla de dotació policial que duien posada.
Els agents han comprovat que la persona ofegada no responia a cap estímul i no tenia pols, motiu pel qual han iniciat maniobres de reanimació. L’agent que ha aconseguit treure l’home de l’aigua, l’aguantava amb molta dificultat ja que la superfície era molt irregular i aquest lliscava contínuament cap a l’aigua.
Paral•lelament han requerit més reforços policials, Bombers de Barcelona i el Servei d’Emergències Mèdiques.
Fruit de les maniobres de reanimació, han observat com l’home treia molta aigua per la boca fins al moment que un dels agents ha començat a realitzar
insuflacions mentre l’altre realitzava les compressions toràciques. Al lloc han arribat dos agents més, que s’han coordinat amb els dos mossos que estaven a l’aigua per no perdre intensitat ni freqüència en les compressions toràciques. Amb l’ajuda de Bombers de Barcelona han aconseguit treure’l fins portar-lo al lloc on es trobava el SEM.
La víctima ha estat traslladada en estat molt greu a l’Hospital del Mar un cop ha recuperat les constants vitals. Els dos agents que es trobaven a l’aigua també han estat atesos pel SEM amb símptomes d’hipotèrmia ja que han estat molta estona dins de l’aigua.

Deixa un comentari