Els Mossos d’Esquadra detenen tres homes per tràfic de marihuana a Òrrius (Maresme) | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/04/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mataró van detenir el passat 14 de març dos homes, de 31 i 24 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïns d’Argentona i Llinars, respectivament, per un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues i per un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.
Els fets van tenir lloc el mateix dia de la detenció quan els agents es trobaven realitzant un dispositiu de seguretat a la localitat d’Òrrius, concretament al veïnat de Clarà, i van localitzar un habitatge del qual sortia una forta olor a marihuana. En apropar-s’hi, van poder observar a través de les finestres diversos objectes com ara estris de jardineria i unes vint caixes de cartró plenes de plantes de marihuana ja tallades, així com gran quantitat de testos de diferents mesures la qual cosa els va fer pensar que es tractava d’un laboratori on es cultivava l’esmentada substància.
Amb aquestes evidències els agents van trucar a la porta però ningú els va obrir tot i que a l’interior es sentien sorolls de persones parlant. Va ser en aquell moment quan van sentir un fort cop a la part posterior del domicili resultant ser un home que havia saltat per la finestra, el qual es va escapolir corrents cap a una zona boscosa. L’home va ser finalment detingut a l’entrada del seu domicili a la localitat d’Argentona.
Hores més tard, mentre la casa estava acordonada sota custòdia policial a l’espera de manament judicial per tal de realitzar entrada i perquisició i intervenir tota la marihuana i els elements de cultiu, un segon individu va sortir de la casa i es va lliurar als policies que estaven allà.
A l’endemà, dissabte 15 de març i un cop el jutjat en funcions de guàrdia de Mataró va donar la corresponent autorització, es va realitzar l’entrada a l’habitatge on es van localitzar 14,5 quilos de marihuana i gran quantitat de material utilitzat pel cultiu d’aquesta planta com fumigadors, làmpades d’alumini, llums al•lògens, transformadors, balances de precisió, màscares de protecció i bosses de plàstic de diferents mides.
Com a resultat de les gestions realitzades pels agents el dia 17 de març es va detenir a Girona un tercer home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí d’Olot pels mateixos fets, el qual era el llogater de la casa.
Es dóna la circumstància que només un dels detinguts tenia antecedents policials anteriors als fets, els qual eren per delictes relacionats amb el patrimoni.
Els tres detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia corresponent, dos van passar davant el de Mataró i un, davant del de Girona quedant tots tres en llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari