Publicat el 28/02/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el passat 18 de febrer dues persones de 22 i 25 anys d’edat, nacionalitat albanesa i residents a l’Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors de múltiples robatoris amb força a interior de domicili de la demarcació de Barcelona.
Dies abans, l’11 de febrer, havia estat detingut pels mateixos fets un altre home, de 24 anys i la seva parella de 21 anys d’edat, tots dos de nacionalitat equatoriana i veïns de la mateixa localitat que els anteriors, que feien funcions de xofer realitzant el trasllat dels lladres fins les urbanitzacions on tenien lloc els robatoris.
La investigació, iniciada fa uns mesos, va entrar en la fase final de resolució a principis del mes de febrer, quan un home va denunciar que havia patit un robatori a casa seva, al municipi de Sant Andreu de la Barca. Entre els objectes sostrets en aquest domicili es trobava un aparell electrònic que permetia la seva localització. Els investigadors, gràcies a la localització de l’aparell, van arribar fins a les dues persones que feien de transport i les van detenir.
Els agents van intensificar les gestions d’investigació i es va poder determinar que els autors materials del robatori vivien en un altre domicili de l’Hospitalet de Llobregat, motiu pel qual els policies van demanar al jutjat una entrada i perquisició a aquest domicili.
L’entrada i registre judicial, al domicili de l’Hospitalet de Llobregat, es va realitzar el passat 18 de febrer, en un operatiu especial en què van intervenir agents del Grup Especial d’Intervenció i es va poder detenir dos homes i recuperar objectes que es van poder relacionar amb múltiples robatoris, no només del Baix Llobregat sinó també del Vallès Oriental, Vallès Occidental i el Maresme que havien tingut lloc entre els mesos de desembre, gener i febrer, majoritàriament. .
La majoria dels habitatges violentats es trobaven en urbanitzacions, a les zones més retirades i properes al bosc. Els autors sempre accedien als habitatges per la part posterior i en horari de tarda-vespre. Accedien a través del bosc i també fugien per aquí, a peu, fins arribar al punt de trobada amb la persona que feia les funcions de xofer, el qual els havia portat i passades unes hores tornava a recollir-los.
La majoria d’habitatges no disposaven d’alarmes, tot i que en alguns casos, les havien manipulat. Hi accedien forçant les finestres i aprofitaven que no hi havia ningú a les cases i si trobaven algú evitaven l’enfrontament i fugien.
Els objectes sostrets eren diners, rellotges, joies i electrònica, principalment.
S’han pogut resoldre nombrosos robatoris, hores d’ara se’ls ha pogut imputar més de 90 però la investigació continua oberta i no se’n descarten més.
Un cop van declarar en seu policial es va deixar sense efecte la detenció de la dona equatoriana, mentre que l’home va passar a disposició del Jutjat de guàrdia de Martorell ordenant la seva llibertat amb càrrecs.
Els dos detinguts d’origen albanès van ser traslladats, per ordre judicial, el passat 20 de febrer al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona a l’espera de ser repatriats al seu país. Es dóna la circumstància que tots dos detinguts ja acumulaven alguns antecedents per delictes contra el patrimoni.

Deixa un comentari