Publicat el 29/08/2018

Quatre dels deu detinguts han ingressat a presó

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a domicilis amb claus falses. Agents de la Divisió d’Investigació Criminal i de la comissaria de Sants-Montjuic de Barcelona van detenir el passat 11 de juliol deu persones -set homes i tres dones- de nacionalitat colombiana i d’edats compreses entre els 23 i 57 anys, que estarien relacionades amb vuit robatoris amb força a domicilis de Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, el Prat de Llobregat i Gavà, a més de tretze robatoris més en grau de temptativa.
Les detencions es van produir a diferents punts de Barcelona i a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Palau-solità i Plegamans, i quatre dels deu arrestats han ingressat a presó.

La investigació es va iniciar a finals de març de 2018 quan efectius de la comissaria de Sants-Montjuic van detectar alguns dels investigats al districte. Durant aquests mesos els investigadors van posar el focus sobre diferents persones d’origen colombià que estaven especialitzades en cometre robatoris amb força a domicilis.
Arran d’aquestes indagacions es va poder detectar que el ‘modus operandi’ que utilitzava el grup criminal era el conegut com el de la “clau falsa”. Concretament, triaven víctimes d’origen xinès que habitualment regentaven algun tipus de negoci de restauració. Després de fer vigilàncies de les seves rutines aconseguien sostreure i duplicar les claus dels domicilis d’aquestes persones, per posteriorment retornar-les d’on les havien tret sense que les víctimes se n’adonessin.
Posteriorment, els lladres feien seguiments per tal d’esbrinar el domicili de les víctimes. D’aquesta manera, en dies posteriors els lladres podien accedir als respectius domicilis sense haver de forçar ni emprar violència a les portes i accessos. Per dur a terme aquests robatoris, els grup vigilava i seguia els seus objectius durant diversos dies. Els mossos destaquen l’alt nivell de professionalització que tenia el grup en les seves tasques prèvies.

Els mossos que han dut a terme aquesta investigació han aconseguit acreditar la participació dels detinguts en vuit robatoris amb força a domicilis de Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, el Prat de Llobregat, Gavà, a més de tretze robatoris més en grau de temptativa per la realització d’actes preparatoris, a més del de pertinença a organització criminal.
En les entrades als domicilis dels detinguts, els agents van intervenir un total de 4.080 euros, una dotzena de rellotges, més d’una trentena de jocs de clau, una dotzena de joies d’or i bosses de mà de luxe. Bona part d’aquests efectes s’ha pogut retornar a les víctimes dels robatoris.
Els deu detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó de quatre d’ells i va deixar en llibertat amb càrrecs els altres sis.

Amb aquestes detencions els investigadors donen per desarticulat aquest grup criminal.

ACN Barcelona
Foto: Primer pla de diverses claus duplicades pel grup criminal especialitzat en el robatori de domicilis que han desarticulat els Mossos d’Esquadra. Imatge publicada el 29 d’agost del 2018.

Deixa un comentari