Publicat el 19/04/2015

Dos dies després de la celebració del partit Barça- Real Madrid, els agents van interceptar tres revenedors amb 279 targetes de crèdit que haurien fet servir per comprar les entrades que posteriorment revenien
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal i de la Unitat Regional de Policia Administrativa de la Regió Policial Metropolitana Barcelona han culminat un operatiu policial centrat en la revenda d’entrades de futbol iniciat uns dies abans de la celebració dels partits de futbol del FC Barcelona amb el Manchester City i el Real Madrid, disputats els passats 18 i 22 de març respectivament.
Dies abans de la celebració d’aquests partits, els Mossos d’Esquadra van tenir
coneixement que es podrien estar revenent entrades de futbol utilitzant carnets i abonaments de socis del Barça, motiu pel qual van posar en marxa un dispositiu policial que va permetre interceptar tres homes en un control policial just dos dies després de la celebració Barça- Real Madrid.
Els fets van tenir lloc el passat 24 de març quan els agents van aturar un vehicle ocupat per tres homes a l’interior del qual van localitzar 279 targetes de crèdit i 43 carnets de soci del FC Barcelona amb els seus corresponents abonaments.
També van trobar-hi fotocopiadores, ordinadors portàtils i maletes amb
documentació diversa, de manera que els agents van traslladar-los a
dependències policials per tal d’aclarir els fets.
Fruit de la investigació policial, els Mossos d’Esquadra han pogut determinar que els homes s’allotjaven en un conegut i cèntric hotel de Barcelona que havien convertit en el punt de lliurament i recollida de carnets del Barça que utilitzaven per a la revenda. Així, els agents van constatar que abans de la celebració d’aquests dos partits hi acudien diverses persones que a títol personal estarien deixant sobres amb abonaments i carnets de soci a la recepció de l’hotel per posteriorment recollir-los quan acabés el partit.
Els tres homes, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Madrid, van explicar als mossos que treballaven per a una empresa de viatges que gestionava viatges a Barcelona amb entrades per a assistir a partits rellevants del FC Barcelona. Tot i que segons la seva declaració aquestes entrades les aconseguien comprant-les per internet, els investigadors han pogut determinar que els tres homes estarien revenent abonaments i també entrades que havien comprat legalment mitjançant
el carnet que els socis del Barça els cedien a canvi de diners. Els abonaments els lliuraven a la recepció de l’hotel i es recollien al mateix camp coincidint amb el dia de partit o també a la recepció de l’hotel un cop acabat el partit.
Entre la documentació intervinguda els agents han trobat instruccions en anglès que havien de seguir les persones que havien comprat carnets amb l’abonament per veure el partit. En aquest full també hi havia un número d’emergència que la persona podia utilitzar davant de qualsevol eventualitat o dubte.
Aquestes instruccions recollien el següent:
“SI US PLAU LLEGEIXI – INSTRUCCIONS – PELS TICKETS DE LATEMPORADA
Requerim que aquestes targetes d´accés siguin retornats immediatament, ja que es poden reutilitzar per a futures invitacions i / oretornats al seu propietari – No se’ls pot quedar. Si us plau, feu elsegüent per garantir la seva devolució.
INSTRUCCIONS PEL RETORN DELS CARNETS – LES TARGETES ELS HI RECOLLIRAN EN EL SEU SEIENT DINS DE L´ESTADI.
Si us plau, torneu les targetes de plàstic als nostres representants de l´empresa (Josep o Maria) que vindran als seus seients abans o durant el joc i li demanaran les entrades. TORNEU LES TARGETES A (JOSE O MARIA) QUAN US HO DEMANIN
– Si per alguna raó no us recullen les targetes durant el partit, si us plau POSEU TOTES LES TARGETES A L´INTERIOR DEL SOBRE BLAU ´ADJUNT I DEIXI EL SOBRE A LA RECEPCIÓ DE L’ HOTEL LA MATEIXA NIT DEL PARTIT.
1 model imprès del carnet del FC Barcelona
1 model imprès de l’abonament del seient del FC Barcelona
COM S’HAN DE FER SERVIR LES TARGETES
Hi ha 2 filtres a passar per entrar a l´estadi i arribar fins els seients, per això se li ha proporcionat 2 targetes diferents. La foto no és important ja que vostè és un convidat de la persona de la targeta – si se li pregunta vostè ha estat convidat pel titular de la targeta.
TARGETA 1: Vostè haurà de servir la targeta # 1 per entrar al primer accés de l´estadi. Vostè pot entrar a través de qualsevol accés, però a continuació, un cop dins haurà de trobar la porta corresponent per poder arribar als seus seients. En aquest primer accés només ha de mostrar la targeta # 1, vostè no l’haurà de escanejar a través dels lectors electrònics. Tingui a mà la targeta i la ensenya a la persona de la porta d’accés.
TARGETA 2: Un cop passat el primer accés haurà de seguir les indicacions per arribar a la porta d´entrada del lloc on es troben ubicats els seients (a la targeta # 2 – “Porta” = Porta #). Quan arribi a aquesta porta haurà d´introduir el codi de barres de la targeta # 2 en el lector
electrònic del torniquet de la porta, una llum s´il•luminarà en verd i li permetrà l´accés dins de l´estadi. Si us plau utilitzi les dades de la targeta per trobar els seients: BOCA, FILERA, NUM
Durant els propers dies, la Policia de la Generalitat remetrà l’informe relacionat amb aquesta actuació a l’ajuntament de Barcelona, que és l’òrgan encarregat d’incoar possibles accions administratives per a la revenda d’entrades d’esdeveniments esportius.
Els Mossos d’Esquadra s’han posat en contacte amb el club per aconseguir
informació relacionada amb les targetes de crèdit intervingudes, les entrades que s’haurien comprat amb aquestes i el valor de les mateixes, així com quins carnets de soci estan associats amb la compra d’aquestes entrades. En aquest sentit, tant les intervencions dels Mossos d’Esquadra com les dels serveis de seguretat del Club s’articularan en forma d’expedients que es presentaran a la comissió de disciplina del club, tal com s’ha anat fent al llarg de tota la temporada.
Cal destacar que el FC Barcelona i els Mossos col·laboren estretament en la lluita per combatre el frau, en especial de cara als partits de final de temporada i el dispositiu especial per a la final de la Copa.

Deixa un comentari