Publicat el 18/12/2015

El passat 3 de desembre es va celebrar, al Centre d´Acció Jove, l´assemblea del pressupost participatiu de joventut. Un total de 25 joves d´entre 15 i 30 anys van decidir quines propostes d´activitats volen realitzar i com es distribuiran els 10.000 euros del pressupost d´activitats.

Com informa el consistori calellenc, de les 11 propostes presentades, només sis van poder ser defensades i sotmetre’s a votació, ja que els promotors de les cinc restants no van acudir a l´assemblea.

La priorització es va duu a terme mitjançant una votació per consens (fent 5 grups diferents, on cada grup havia d’iniciar un debat per a decidir a quines propostes donava el valor de 20, 15 i 10) i una votació individual (on cada jove havia de votar les 3 propostes amb un valor de 4, 3 i 2 punts).

Els resultats de les votacions van ser els següents: Movem-nos, joves les torretes: 179 punts. Marató cinematogràfic: no presentada. Saturday nights: no presentada. Calella lipdub: 91 punts. Torneig futbol-7 gratis: no presentada. Donar treball als joves: no presentada. Emancipació juvenil: no presentada. Calella Soul Pícnic: 150 punts. Encalçota’t a Calella: 111 punts. Pintura Solidària: 181 punts. Hip Hop Warriors: 189 punts.

A partir d´aquest punt, els promotors de les propostes seleccionades hauran de revisar els seus projectes i ajustar la memòria econòmica per tal d´estudiar si les altres iniciatives entren dins del pressupost i, per tant, es poden desenvolupar al llarg de l´any.

Després de quatre anys celebrant els pressupostos participatius de joventut, l’Ajuntament de Calella va decidir fomentar i incrementar la participació ciutadana en la presa de decisions municipals; en aquest sentit, en el pressupost municipal de 2015 es va comprometre una partida de 190.000 euros per a “Pressupostos Participatius”, com una eina de participació i gestió que aporta major transparència i eficiència en la gestió municipal, millora la comunicació entre l’administració i la ciutadania, alhora que significa una major legitimació del teixit associatiu i dels ciutadans.

Mésinformació: http://www.joventut.calella.cat/pressupostos-participatius/propostes.

Deixa un comentari