Publicat el 30/11/2016

 

 

Aquesta setmana s’inicien les activitats extraescolars esportives que impulsa el Consorci Badalona Sud amb infants i joves d’entre 6 i 16 anys per a aquest curs 2016-2017. 

Es tracta d’un projecte socioeducatiu que té com a finalitat potenciar les activitats extraescolars de lleure en el camp artístic i esportiu per fomentar l’atenció de menors i joves en situació de desavantatge social i alhora contribuir a la conciliació de la vida familiar i laboral. El desenvolupament d’aquestes activitats, s’emmarca en el concepte d’esport escolar educatiu i de funció integradora, que millori l’oferta d’educació no formal a la zona.

Amb aquest projecte es vol incrementar les oportunitats de socialització, incidint en valors importants com la participació, la cooperació, el respecte, la integració, la interculturalitat, i afavorir els hàbits de vida saludable. 
Totes les activitats extraescolars es vinculen als centres educatius i al treball amb les famílies en el seguiment del procés escolar dels infants i joves que hi participen. Alhora les diverses entitats i agents que treballen amb els infants i joves de la zona es coordinen amb els professionals que dinamitzen les activitats extraescolars amb l’objectiu de rebre una atenció integral i coordinada que contribueixi al seu desenvolupament. 

Les activitats extraescolars es desenvoluparan a 3 escoles de primària i a l’institut Eugeni d’Ors. Els beneficiaris del projecte seran un total de 180 alumnes de primària i secundària dels centres educatius de la zona que participen en activitats de futbol i dansa. 

Aquest projecte es desenvolupa a Badalona Sud des del curs 2007/2008. Cal destacar que alguns dels joves que s’incorporaran a l’equip com a monitors de les activitats han estat infants que havien gaudit del projecte en cursos anteriors i que han estat formats en l’àmbit de l’educació de lleure o com a monitors esportius.

Deixa un comentari