Publicat el 17/03/2020

El sector espera poder reobrir a principis de maig perquè no es compliqui “molt més” la temporada turística

ACN Calella .- Els hotels de la zona nord del Maresme han tancat aquest darrer cap de setmana, després de desallotjar tots els seus clients, principalment persones grans de viatges de l’Imserso. “Els esdeveniments s’han precipitat”, es lamenta el president del gremi d’hotelers del Maresme, Jordi Noguera. Tot i que el percentatge d’establiments oberts era encara baix en aquesta època de l’any, el sector dona ja igualment per perduda la Setmana Santa, que normalment serveix de tret de sortida de la temporada turística a la costa maresmenca. Els hotelers esperen que la crisi sanitària amaini i els establiments puguin obrir a principis de maig: “Més enllà d’això, la temporada turística se’ns estaria complicant molt més”.
Segons el president del gremi, la majoria d’hotels afectats pel tancament són a Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna: “Divendres i dissabte l’operativa va entrar en funcionament i diumenge al matí ja estaven pràcticament tots tancats”. Noguera explica que ara per ara és difícil quantificar l’impacte econòmic d’aquesta decisió.

En l’actual moment de temporada baixa, no tots els hotels estaven oberts i més enllà dels que acollien clients de l’Imserso, n’hi havia qui treballava amb l’expectativa de poder acollir participants en proves esportives, com la Volta a Catalunya, que també ha quedat suspesa amb motiu del coronavirus.

La principal preocupació pel sector és ara mirar “més enllà” de la Setmana Santa per poder recuperar volum de negoci a partir de llavors a partir d’idees “imaginatives”.

El Glòria també preocupa

Més enllà de l’impacte de la crisi del coronavirus, el sector recorda que el Maresme també pateix encara les destrosses del temporal Glòria i demana a les administracions que tan bon punt es puguin tornar a activar els treballs de reparació del front marítim es faci sense demora. “Tenim problema gran amb el coronavirus però darrere hi ha un espai molt malmès com és la platja amb el que cal treballar molt i que no podem oblidar”, afirma Noguera.

El president del gremi d’hotels del Maresme, Jordi Noguera, espera que el sector pugui tornar a obrir a principis de maig:

El president del gremi d’hotels del Maresme, Jordi Noguera, recorda que més enllà del coronavirus, la comarca té un problema amb el Glòria:

El president del gremi d’hotels del Maresme, Jordi Noguera, explica el tancament precipitat d’hotels a la comarca:

Font: Agència  Catalana de Notícies

Imatge: Agència  Catalana de Notícies

Deixa un comentari