Els ciutadans podran visitar aquest proper diumenge el despatx de l’alcalde i el Saló de Plens de la ciutat de Badalona | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/12/2012

L’Ajuntament de Badalona ha organitzat una Jornada de portes obertes a l’edifici de la Casa de la Vila aquest proper diumenge 23 de desembre amb l’objectiu que els ciutadans puguin conèixer algunes de les instal·lacions d’aquest edifici.


Concretament, els visitants podran visitar el despatx de l’alcalde Xavier Garcia Albiol i també el Saló de Plens. Els ciutadans podran fer un recorregut per aquests espais de la Casa de la Vila, entre les 11 i les 13.30 hores i de 17 a 20 hores.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “l’obertura d’aquests espais al públic respon a la voluntat que els veïns puguin veure de prop un espai que molts desconeixen”. “Crec que és molt important que la ciutadania conegui el lloc que acull l’expressió democràtica del poder local i en què es prenen les decisions sobre tots aquells afers que afecten directament Badalona”, ha afegit.


Casa de la Vila
L’edifici de la Casa de la Vila, obra de l’arquitecte municipal Francisco de P. del Villar Lozano, data de principis de la dècada de 1860. La Badalona d’aquella època era una vila de 12.000 habitants i el nou edifici acollia, a més de l’Ajuntament, una escola elemental, el laboratori, el jutjat municipal, el dispensari, l’habitació del conserge i el dipòsit de detinguts.


A mesura que Badalona anava creixent s’anaven plantejant noves necessitats per la qual cosa els usos de l’edifici també van canviar ja que l’Ajuntament necessitava més espai per als serveis municipals. L’escola, el dispensari i la presó preventiva es van traslladar i la distribució interna de les diferents plantes es va modificar. L’aspecte de la façana exterior de l’edifici s’ha mantingut gairebé igual al llarg de tot aquest temps amb petites modificacions.


Coincidint amb l’arribada del segle XXI la Casa de la Vila va ser renovada completament. La remodelació va permetre la integració dels porxos de l’edifici amb la plaça de la Vila, l’obertura de la planta baixa als ciutadans i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. L’edifici actual presenta una distribució dels espais més racional. La modernitat conviu amb elements que pel seu valor històric i patrimonial són emblemàtics de la ciutat com el Saló de Plens i el despatx d’Alcaldia.

Deixa un comentari