Publicat el 10/11/2020

Ja fa gairebé dos mesos que va començar el curs escolar 2020-2021 i la comunitat educativa s’ha anat adaptant a la nova situació de pandèmia

Tot i tenir alguns casos esporàdics i aïllats de positius per COVID, s’han solucionat sense problemes i cap centre ha hagut de tancar del tot la seva activitat. Amb tot, es prenen les mesures per evitar el contagi i se segueix el protocol sanitari de manera molt estricta.
Un dels aspectes que pot preocupar més a les famílies és que els nens i nenes han d’estar a les aules durant molta estona, cosa que augmenta el risc de contagi.

Experts epidemiòlegs d’aquí i d’arreu del món recomanen fer classes a l’aire lliure, ja que la COVID-19 es transmet en un 75% aproximadament per aerosols; això converteix els espais tancats en espais de contagi molt grans, fins i tot vint vegades més perillosos que a l’exterior.
Des del Departament, així com pedagogs i el corrent Educació 360, també han aprofitat el context de pandèmia per reclamar el foment de l’escola a l’exterior, com ja es va fer el segle passat impulsat per corrents educatius renovadors i innovadors.

A Arenys de Munt els centres educatius també han optat per la docència a l’exterior en la mesura que sigui possible.

L’Escola Sant Martí utilitza els patis de l’escola i els jardins de Can Borrell per fer algunes classes; l’AMPA de l’escola ha comprat taules de fusta que s’han instal·lat al terrat del porxo, i així s’ha guanyat un espai que estava en desús. També van celebrar la castanyada fent passejades per la muntanya.

L’Escola Sobirans té un entorn proper molt privilegiat, envoltat de natura, i ha organitzat la setmana de la natura, en la qual els més petits han sortit a gaudir de l’entorn i els més grans han sortit a netejar el bosc.

L’Institut Domènec Perramon també s’ha sumat a la iniciativa, fent les classes d’educació física i l’optativa de literatura a l’exterior.

 

Deixa un comentari