Publicat el 03/10/2018

La Campanya recomana no fumar en els accessos als centres sanitaris. L’acció comporta retolar i senyalitzar les entrades principals dels centres i conscienciar els usuaris a través de les xarxes socials

Els Centres d’Atenció Primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva(CSMS)–CAP Calella, CAP Malgrat, CAP Palafolls, CAP Lloret, CAP Rieral i CAP Tossa–s’uneixen a la campanya “Fem Salut. Gràcies per no fumar!”promoguda per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), la societat de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC).
El principal objectiu de la iniciativa és recomanar no fumar en els accessos als centres sanitaris.

Per això, els Centres d’Atenció Primària de la CSMS retolaran els accessos principals als centres amb cartells adhesius i també senyalitzaran al terra per delimitar l’espai a partir del qual està prohibit fumar. A més, també es farà difusió de la campanya a través de les xarxes socials amb els hastags #APsensefum i #gràciespernofumar per conscienciar la ciutadania.

Aquesta estratègia, que forma part del Programa Atenció Primària Sense Fum, també busca crear un ambient més sa i segur, potenciar una cultura sanitària lliure de tabac, i reduir la visibilitat de persones fumant. Disminuir la despesa de manteniment i neteja derivada del fum i de la recollida de burilles,evitar la contaminació dins dels edificis pel consum de tabac en les zones exteriors i fer del centre sanitari una organització modèlica en el control del tabaquisme.

Corporació de Salut del Maresme i La Selva

 

 

Deixa un comentari