Publicat el 07/05/2019

Ha estat la seva millor actuació a la capital de l’Empordà, cita clàssica d’inici de maig

Els Capgrossos de Mataró van ser diumenge a Figueres en una cita clàssica del seu calendari d’inici de temporada. Si fins el maig la temporada ha estat de rodatge amb els castells de 7, els blaus van fer dues estrenes consecutives en les dues primeres rondes de la diada de la Santa Creu i van estrenar-se amb els castells de 8 primer amb el 4 i pocs minuts després amb el 3. La torre de 7, que ja havien dut a plaça fa un mes, va completar la que és la primera ‘clàssica de 8’ d’aquest any i que representa la millor actuació que els blaus han fet mai a Figueres.
La colla de la camisa blava tenia ganes de portar a plaça els resultats de les darreres setmanes d’assaig i millor no els podia anar. Amb valentia, la tècnica d’Oriol Feliu va optar primer pel 4 i posteriorment pel 3 de 8, essent en tots dos casos castells amb alineacions que incorporaven a tots els nivells canvis substancials respecte l’any anterior.
Tant el 4 com el 3 van presentar unes maneres més que bones per ser estrenes. La torre de 7 tampoc va presentar cap problema. L’actuació es va tancar amb un ‘vano de 5’ i va comptar amb la incòmoda presència de ratxes de tramuntana empordanesa com a condicionant.

La clàssica arriba per quedar-se
Els tres castells que conformen la clàssica de 8 han de fonamentar el maig dels Capgrossos, que enllaçaran dos diumenges més amb diada amb sortides també clàssiques del seu calendari primer aquest proper diumenge a Sants i el dia 19 a Gràcia. La colla segueix augmentant les revolucions de la seva feina a assaig i encararà, després del tríptic de diades de maig, la preparació de la diada d’Aniversari, el 2 de juny, primera gran cita del calendari mataroní.
Foto: Vicky Reull/Capgrossos

 

Deixa un comentari