Publicat el 07/10/2019

Estrenen el 4 de 9, descarreguen el pilar de 7 i tornen a tenir en el Mercadal de Reus una diada talismà

Els Capgrossos van assolir dissabte, en la diada del Mercadal de Reus, la coneguda com Tripleta Màgica dels castells amb el 5 de 8, el 3 de 9 i el 4 de 9, amb el pilar de 7 amb folre per arrodonir una actuació memorable. Feia més de dos anys que la colla no s’anotava aquesta actuació i l’eufòria va esclatar entre el rotllo dels maresmencs perquè el premi arribava just en un any marcat per molts canvis i molta feina d’assaig.

La del Mercadal no és una diada ortodoxa. Es fa en horari de tarda, en una plaça gegant que s’omple i reuneix a les millors colles del panorama pel que només de ser-hi per tercera vegada ja era un premi pels Capgrossos. La colla va fer una campanya de mobilització amb l’eslògan de ‘El Mercadal Ens Posa’ i van demostrar que anava del cert des del primer moment.

La diada la van encetar amb el 5 de 8, ben treballat en tota la seva execució, que va servir per treure nervis abans d’un bon 3 de 9 amb folre, també fet amb ofici. Eren dos castells que ja s’havien fet la setmana abans a Lleida i que eren el preludi dels dos grans reptes posteriors: el 4 de 9 i el pilar de 7.
El 4 de 9 feia més d’un any que no es veia però un cop es va lligar bé la pinya al segon peu es va executar amb pausa i decisió. Es va tornar a veure la millor versió del 4 dels Capgrossos que anys enrere era el castell franquícia de la colla. Era el 70è 4 de 9 de la trajectòria mataronina, 15 anys després del primer.
El pilar de 7 final va ser apoteòsic, molt segur. El pilar havia caigut per Santes després de l’aleta però a Reus va tornar per la porta gran, molt ben executat. El curiós és que els Capgrossos han fet el pilar de 7 en les tres ocasions que han participat a la diada del Mercadal.
Els Capgrossos van aliar-se a plaça amb els Castellers de Vilafranca de manera que verds i blaus van ajudar-se àmpliament per assegurar les respectives pinyes.

La diada reusenca va veure una altra demostració de la Vella de Valls, indiscutible colla líder del món casteller.

 

Deixa un comentari