Publicat el 15/04/2015

El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, i el president del Banc d’Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, han presentat a la capital catalana la campanya «Cap nen sense bigoti», per a la recollida de llet en favor de famílies en risc d’exclusió social.
A Catalunya, 252.000 persones, ateses pels bancs d’aliments, presenten una dieta deficitària en llet. 50.000 d’aquestes persones són menors d’entre 1 i 12 anys, el desenvolupament i el creixement adequats dels quals podrien quedar afectats per aquesta deficiència. Per cobrir les necessitats anuals de llet als bancs d’aliments catalans, calen més de 13 milions de litres, que suposen un litre per persona a la setmana.
La llet és un dels aliments més sol·licitats per las entitats socials que atenen col·lectius en risc d’exclusió. El 2014, els bancs d’aliments de Catalunya van distribuir 3.069.512 litres de llet.
Davant d’aquesta realitat, l’Obra Social ”la Caixa” posa en marxa la campanya de recollida de llet en favor dels bancs d’aliments «Cap nen sense bigoti».
La campanya inclou una recollida física a les 1.422 oficines de “la Caixa” i centres associats a l’Obra Social ”la Caixa”, i es durà a terme del 20 al 24 d’abril.
Fins diumenge 26, però, qui vulgui participar ho pot fer a CaixaForum (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) i CosmoCaixa. En aquest últim centre, per cada donació d’un litre de llet, els visitants rebran una entrada gratuïta al Planetari 3D.


Paral·lelament, des d’avui i fins al 20 de juny es podran fer donacions econòmiques a través dels canals electrònics següents: web Microdonatius de “la Caixa” (www.lacaixa.es/microdonatius), portal de “la Caixa” (http://www.lacaixa.es/), Línia Oberta, CaixaMòbil, canvi de Punts Estrella i SMS amb la paraula «LLET» o «LECHE» al 28024. També es pot fer una llista de la compra solidària a http://www.granrecollidadellet.cat/ i http://www.granrecogidadeleche.es/.

Deixa un comentari