Publicat el 16/05/2016

 

L´objectiu del projecte és incorporar els menors d´entre 11 i 13 anys dels centres públics del municipi en la gestació, construcció i tria d´una proposta d´acció concreta d´acord amb una part de la partida dels pressupostos participatius.

Dins d´aquest marc, s’ha dut a terme una primera sessió amb els alumnes de 6è de primària de l´escola L´Olivera i els nois i noies de 1r d´ESO de l’lnstitut de Cabrils. I el pròxim dimecres 18 de maig es farà l´activitat amb els alumnes de 6è de l´escola Mas Maria.

Des de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, Miguel Doñate ha valorat molt positivament aquesta primera sessió. “Han entès la dinàmica i quan havien de pensar objectius reals de què volien millorar o fer a Cabrils, han proposat coses no pel seu interès com a joves, sinó pel municipi”, ha explicat Doñate.

A partir d´un seguit de dinàmiques entrellaçades, “EXPRESSA´T” s´estructura en cinc sessions a través de les quals vehicular el doble procés d´aprenentatge des de la pràctica i la ideació, desenvolupament, decisió i implementació d´una acció.

Dos formadors van presentar als alumnes una situació hipotètica per Cabrils, i cadascun d´ells, primer individualment i després en grup, ha hagut de reflexionar i decidir què faria davant la situació plantejada, partint d´un pressupost real de 5.000€. A través d´una dinàmica participativa han hagut de pensar, definir i decidir què necessita el poble.

Via pública, equipaments, comerç, habitatges són alguns dels conceptes que han aparegut dins la pluja d´idees d´aquesta primera sessió. “Hem comprovat que es pot acabar produint una intervenció real dels joves amb el concepte què s´ha de fer per millorar Cabrils”, ha assenyalat Doñate.

Per la seva part, els joves han rebut aquest vot de confiança positivament. “Jo estic molt contenta, perquè m´agrada que la gent pensi en nosaltres i que no pensin que totes les idees que tenim són ximpleries”, ha comentat una de les alumnes de 1r d´ESO de l´IES Cabrils.

 

En la pròxima sessió, des de cada centre escolar s´exposaran i es triaran tres propostes, que durant aquests dies els nois i noies aniran treballant.

Deixa un comentari