Els alumnes de 5è de l’escola Planas i Casals participen en un projecte pilot per fomentar la cultura emprenedora entre els estudiants de primària | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/04/2012

Aquest escola badalonina és un dels 7 centres de la província de Barcelona que aquest curs participa en el projecte “Cultura emprenedora a les escoles” impulsat per la Diputació de Barcelona


Els alumnes de 5è de primària de l’Escola Planas i Casals de Badalona participen aquest curs en el projecte “Cultura emprenedora a les escoles” una experiència pilot que s’està portant a terme a set municipis de la província de Barcelona. Aquest projecte pretén promoure la cultura de l’emprenedoria en els seus valors, coneixements i habilitats entre l’alumnat de cicle superior de l’educació primària.


El projecte, que està integrat en el Pla anual d’aquest centre, suposa la creació d’una cooperativa per part de cada un dels dos grups de 5è. El procés continua amb la determinació dels productes a elaborar per part dels mateixos estudiants i posteriorment la seva venda en una parada d’un mercat setmanal.


Avui dimecres els alumnes d’aquesta escola han presentat formalment a l’Ajuntament de Badalona la sol·licitud per instal·lar dues parades el divendres 1 de juny als encants de Montigalà, on posaran a la venda els productes que han produït ells mateixos en la seva qualitat de cooperatives, com a Totambart i Coopedemans.


Els alumnes han estat rebuts a l’edifici municipal El Viver pel regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández; per la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, i pel gerent de l’Institut Municipal de l’Ocupació, Antonio Ainoza.


Els responsables municipals han felicitat els alumnes, els professors i l’escola pel treball que estan desenvolupant i els han animat a seguir endavant amb aquest projecte pioner que busca fomentar l’esperit emprenedor des de l’escola i relacionar el treball en l’empresa amb els aprenentatges a l’aula.


La gestió d’aquest projecte va a càrrec de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut i l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO) de l’Ajuntament de Badalona, i compta amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme i d’altres departaments municipals, serveis i entitats ciutadanes. “Cultura emprenedora a les escoles” està promogut per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que s’implanti al llarg de quatre cursos escolars a 79 escoles de 34 municipis

Deixa un comentari