Els ajuntaments de Badalona i Tiana insten a la Generalitat a fer treballs de manteniment i millora a la carretera B-500 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/11/2012

Els ajuntaments de Badalona i Tiana reclamen que la Generalitat porti a terme de forma imminent treballs de manteniment i millora a la carretera B-500, que uneix Badalona i Mollet pel coll de la Conreria, al seu pas pels dos municipis amb l’objectiu de fer-la més segura tant per als vehicles com per als vianants.


Els dos municipis insten al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a que treballi per refer el paviment, que es troba totalment degradat i sense manteniment des de fa anys. En alguns indrets, l’asfalt està tan fet malbé que posa en perill la seguretat dels vehicles, especialment dels motoristes i ciclistes.


A més, els dos consistoris exigeixen a la Generalitat que reposi l’enllumenat dels fanals que hi ha en el tram d’inici de la carretera, just al límit de tots dos termes municipals. Per aquesta zona hi acostumen a passar veïns de la urbanització del Mas Ram i de les cases de Tiana ubicades a prop de la carretera de la Conreria. Una altra de les peticions dels consistoris de Badalona i Tiana és que es netegi el voral de la carretera, ple de matolls i d’herbes.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que totes aquestes actuacions “són imprescindibles per dignificar l’entorn d’aquesta via, que és la porta d’entrada a les dues poblacions i que presenta un aspecte força degradat”.


Per la seva banda, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, denuncia “el dèficit històric en el manteniment de via pública que aquest tram de carretera pateix i que els nostres vilatans també pateixen en termes d´inseguretat, manca de neteja i degradació general de l´espai” i reclama “que la Generalitat sigui conscient que els esforços per dignificar les entrades dels pobles i ciutats no poden caure exclusivament sobre els ajuntaments quan justament altres administracions en són responsables”.

Deixa un comentari