Els Agents Rurals comissen 25 llaços-parany il·legals | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/01/2013

En una actuació antifurtivisme durant la setmana passada, efectius del Cos d’Agents Rurals van comissar, desmantellar i retirar d’una finca situada en el paratge Els Quatre Rellotges, del terme municipal d’Argentona, 25 llaços-parany il·legals que estaven sent utilitzats per a la caça furtiva. Els paranys confiscats van ser immediatament intervinguts pels membres del Cos d’Agents Rurals, evitant així que cap animal hi pogués quedar atrapat.
 
Els paranys emprats eren del tipus llaç, una mena de parany en què es col·loca un filferro enllaçat enmig del pas de l’animal, el qual s’entortolliga i queda atrapat per les seves extremitats, tot causant-li talls i ferides que a més s’infecten i provoquen una mort lenta i dolorosa. El destí dels animals capturats amb aquest mètode, usualment conills, sol ser el consum humà.
 
L’ús d’aquest sistema és constitutiu de delicte, segons el Codi Penal, pel fet de ser un mètode de cacera no selectiu. La utilització d’arts il·legals de caça per a la captura i mort d’animals constitueix un delicte tipificat en l’article 336 del Codi Penal. Aquesta infracció pot comportar una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i inhabilitació especial del dret de caçar entre 3 i 8 anys. LC

Deixa un comentari