Publicat el 24/10/2016

L’alcalde, David Bote, va convocar el passat 19 de’octubre els alcaldes dels 14 municipis que tenen l’Hospital de Mataró com a referència i que són: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. 

A la reunió, que es va fer a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament de Mataró, hi van assistir l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Anabel Moreno; l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo; l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir; l’alcalde de Dosrius, Marc Bosch; la regidora de Salut de Premià de Mar, Olga Safont, en representació de l’alcalde, Miquel Buch; i l’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora. També hi va assistir el regidor de Sanitat de Mataró, Joan Vinzo.

Fruit d’aquesta trobada, va sorgir l’acord de demanar una reunió conjunta, i amb caràcter urgent, dels 15 municipis, encapçalats per Mataró, amb el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín. L’objectiu és aconseguir un compromís pressupostari concret i calendaritzat sobre el futur del Consorci Sanitari del Maresme. La inversió necessària i d’urgència que hi ha és de 10,5 milions d’euros que haurien d’incloure els pressupostos catalans. Aquesta xifra surt d’una auditoria encarregada pel Consorci Sanitari del Maresme.

Els batlles presents també van acordar portar a votació a les respectives sessions plenàries la declaració institucional presentada per tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró sobre l’assignació pressupostària del Consorci Sanitari del Maresme per al 2016-2017 i el pla d’inversions. Aquesta declaració, aprovada de forma unànime en el Ple d’octubre, exigeix de nou una solució a la descapitalització del Consorci Sanitari del Maresme.

Deixa un comentari