Publicat el 19/03/2018

El centre tecnològic Eurecat participa en el programa d’acceleració europeu SmartEES, que té la finalitat de millorar la competitivitat de les pimes mitjançant la incorporació de l’electrònica flexible.

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) participa en un hub tecnològic europeu en l’àmbit de l’electrònica flexible que ajudarà a vint petites i mitjanes empreses a ser més competitives, a través de la innovació i nous models de negoci, i que posarà a l’abast de les pimes seleccionades una ajuda de fins a 140.000 euros per millorar la seva competitivitat mitjançant la innovació.
El programa, anomenat SmartEES, oferirà a les empreses accés a 35 solucions tecnològiques innovadores en l’àmbit de la fotovoltaica orgànica, les pantalles flexibles, la il·luminació electroluminiscent i orgànica OLED (Organic Light-Emitting Diode), amb tecnologia d’Eurecat o de serveis intel·ligents integrats, queajudaran a les empreses a desenvolupar nous productes amb un risc baix d’inversió”, segons explica Cristina Casellas, promotora tecnològica de la Unitat d’Impressió Funcional d’Eurecat.
En concret, el centre Tecnio posarà al servei de les empreses seleccionades la seva expertesa en electrònica impresa, amb la finalitat de facilitar el seu accés a “competències innovadores de disseny i formació, que els ajudaran a diferenciar-se de la competència”, detalla Casellas.
Aquesta aportació serà complementària a la que faran altres centres tecnològics europeus de primer nivell com el TNO, a Holanda; VTT, a Finlàndia; CEA-Leti, a França, o el Fraunhofer, a Alemanya.
En paraules de Casellas, “la intenció és que les companyies puguin materialitzar o diversificar el seu producte a través de la innovació de la mà d’institucions especialitzades en electrònica impresa punteres a Europa”.

El hub està obert a start-ups, petites i mitjanes empreses que creguin que l’electrònica impresa els hi podria aportar un valor afegit al seu producte o noves oportunitats de negoci. Els sectors més susceptibles d’adoptar aquesta tecnologia són l’automoció, el packaging, la salut, l’esport i les smart cities.

La iniciativa, finançada per la Unió Europea dins el programa marc Horitzó 2020, està formada per 11 socis europeus i un Grup Assessor d’Innovació integrat per dues associacions, 34 clústers tecnològics, 8 inversors i 18 empreses industrials.

La primera convocatòria, d’un total de cinc, està oberta fins avui, 19 de març i es pot realitzar telemàticament al web d’SmartEES

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 8 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.
Més informació a www.eurecat.org

 

Deixa un comentari