El Vilazari 978 fa renéixer el Vilassar medieval. El festival supera amb nota la prova de foc de la primera edició. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/07/2012

El festival, organitzat per l´Ajuntament de Vilassar de Dalt, els Diabòlics Anònims, l´empresa Tanit i el Museu Arxiu, es va presentar divendres 6 de juliol al vespre a la sala del museu. Un acte que va comptar amb la conferència del Doctor en Història de l´Art, Quim Graupera que va parlar del Castell de Vilassar i els Desbosc com a promotors artístics.
L´atapeït programa d´activitats va atreure centenars de persones que van poder descobrir com es vivia, com es lluitava o com es menjava en el Vilassar medieval. Al llarg de tot el cap de setmana, la plaça de la Vila i del Teatre i els carrers adjacents es van ambientar amb un mercat d´artesans, amb demostracions de lluita de cavallers, amb grups d´animació, amb un campament medieval o amb una exhibició de falconeria. Els més petits també van tenir el seu espai amb la gimcana organitzada per l´AE Serra de Marina, el Club d´Esplai i Tanit al parc de can Rafart i el Medievàlia a càrrec de Companyia de joc Quiràlia. Un seguit de jocs gegants que posaven a prova les habilitats, la punteria i l´equilibri dels nens i nenes.
Un altre dels atractius de la festa va ser la preparació, des de primera hora del matí, del sopar medieval a càrrec del vilassarenc Genís Viada amb la col·laboració dels Diabòlics Anònims. Va ser una oportunitat per tots els assistents de veure com cuinaven un porc a l´Edat Mitjana i de tastar-lo durant el sopar que es va celebrar dissabte el vespre. Un sopar que va ser tot un èxit i del qual en van poder gaudir 300 persones.
L´altre vessant del Vilazari 978 va ser el Festival de música tradicional catalana que es va tenir lloc divendres i dissabte a la nit amb grups catalans i de la Catalunya nord que van fer una exhibició balls i cançons tradicionals.
Durant el cap de setmana va obrir les portes el Museu parroquial que presenta una exposició sobre l´Església Gòtica i va tenir lloc la fira d´antiquaris i brocanters a Ca Nolla.
Amb tot, un cap de setmana intens i concorregut que va donar el tret de sortida al festival Vilazari 978 però que no acaba aquí. Al llarg de les properes setmanes, el programa us proposa un seguit de tallers per a petits i grans, itineraris dinamitzats com el de Viure a la Sagrera, contes medievals o vistes guiades.
El colofó del festival tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 amb les visites guiades al Castell de Vilassar.

Deixa un comentari