Publicat el 12/03/2020

Les WITL Beques són un programa de beques esportives que tenen com a objectiu ajudar a esportistes aficionats a assolir els seus somnis, o superar els seus reptes relacionats amb l’esport. La idea va sorgir de l’ex CEO de GAES i actual CEO de WITL, Antonio Gassó, qui va iniciar el projecte en 2011 sota el nom Persegueix els teus somnis. Des de llavors, hi ha participat més de 1500 esportistes amateurs, s’han donat més de 200.000 € (repartits en més de 100 projectes), i més de 100.000 persones han votat a través de la pàgina web on es pot escollir projecte.

En l’edició d’enguany s’ha presentat el projecte La bicicleta com a neurorehabilitació en què participa en Miquel, entrenador de Jordi Diz amb la proposta de recórrer el país sencer per la costa catalana en bicicleta fent xerrades als municipis per conscienciar la gent sobre la discapacitat i la rehabilitació.
En Jordi va patir un accident l’any 2007 amb 27 anys. Un matí va agafar la moto, com cada dia, per anar a la feina quan un cotxe es va creuar davant seu i li va canviar la vida per sempre. Va acabar sobre l’asfalt, lliscant uns 20 metres fins que el seu cap va colpejar contra el suport del guardarrail. Un cop a l’hospital, li van fer la primera avaluació: Politraumatisme, vertebres C1, C7, contusió pulmonar, ròtula i escafoide; TCG traumatisme cranioencefàlic greu; dany cerebral, lesió axonal difusa. Un mes després de l’accident, en Jordi va començar a recuperar la consciència a l’Institut Guttmann on l’havien traslladat. S’havia passat 16 dies en coma, sedat i connectat a una màquina per respirar, i des que va despertar cada dia va ser un repte per a ell.
Va tornar a aprendre a parlar, a caminar, i anys després va anar descobrint que l’activitat física i l’esport serien el pilar més important en la seva neurorehabilitació.
Avui dia en Jordi, a més de l’activitat física, comparteix la seva experiència a través de xerrades i és per aquest motiu que vol ajudar a gent com ell amb aquesta beca. Compartint la seva història de superació vol donar visibilitat al món de la discapacitat i la rehabilitació. La manera en que ho farà és al costat del seu entrenador, el vilassarenc Miquel Serra Tuneu amb qui farà més de 400 kms en bicicleta, creuant tot Catalunya per la costa, aturant-se als pobles a fer xerrades sobre la seva història, per sensibilitzar, per ensenyar valors de la vida i sobretot aniran a pedalar amb tots aquells que hagin patit un accident i s’hagin neurorehabilitat o estiguin fent-ho, amb l’objectiu de compartir quilòmetres que salven vides.
En Jordi i en Miquel tenen fins el 30 d’abril per aconseguir els vots que els permetin passar a la fase final. Només els 10 projectes més votats passaran a aquesta fase, on el Jurat escollirà el o els projectes guanyadors, juntament amb la quantitat destinada a cada projecte. La donació mínima per a cada edició serà de 6.000 €.
Si vols ajudar al Jordi i al Miquel en aquest projecte pots votar el seu projecte en aquest enllaç: https://witl.es/becas-witl/bicicleta-como-neurorehabilitacion

Deixa un comentari