Publicat el 01/12/2019

La Cimera del Clima (COP 25), que s’iniciarà a Madrid el dilluns 2 de desembre, tindrà presència destacada de les comarques de Tarragona i més concretament en l’àmbit gastronòmic

Els propietaris del Celler de Can Roca, ambaixadors del Programa de Desenvolupament de l’ONU i encarregats d’oferir el menú especial que degustaran els primers ministres, caps d’Estat i de Govern i el secretari general de les Nacions Unides, han escollit per posar a taula i acompanyar el menú el “Vi de Fang” del celler Rendé Masdéu d l’Espluga de Francolí.

Es tracta de les ampolles recuperades directament del Francolí després de la riuada que es va endur per complet l’edifici del celler i el restaurant i que, en el cas del menú elaborat pels germans Roca, contindrà el Trepat del Jordiet 2018 que, com els altres vins de Rendé Masdéu pertany a la DO Conca de Barberà.

Des del Celler, la noticia s’ha rebut de la millor de les maneres i amb un enorme gest de gratitud per la decisió dels germans Roca, una mostra més de suport i solidaritat que se suma a totes aquelles que s’han anat rebent des de la tràgica nit dels aiguats i la riuada, el passat 22 d’octubre.

Amb el menú que serviran als participants a la Cimera del Clima, els responsables del Celler Can Roca pretenen crear consciència i apel·lar a la sostenibilitat. Això es traduirà, per exemple, amb un primer plat que planteja el problema global de l’aigua, un segon que abasta la problemàtica de les especies invasives i porta a taula el cranc blau que colonitza el Delta de l’Ebre i l’Opuntia Ficus de Cap de Creus; o un Mousse de plàncton i algues entre altres ingredients que fa clara referència a l’elevada temperatura d’alguns mars i oceans.

A més del fil narrador que té aquest crit d’alerta per la defensa d’un planeta més sostenible, des del Celler de Can Roca s’ha buscat també apostar per productes de proximitat i pel màxim respecte al petit productor.

Deixa un comentari